Kroměříž: Technické služby pořídily nová vozidla na údržbu chodníků a komunikací

25.08.2021 17:59

Kroměřížské technické služby (KTS) i v letošním roce pokračují v obnově své techniky. Městem stoprocentně vlastněná společnost například pořídila chodníkový elektrický vysavač, traktor bagr nebo malé nákladní vozidlo.

Kroměříž: Technické služby pořídily nová vozidla na údržbu chodníků a komunikací
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Všechnu tuto techniku využijeme zejména při letní i zimní údržbě chodníků a komunikací,“ uvedl místostarosta Karel Holík, který je také jednatelem KTS.

Pořízení zmíněné techniky stálo KTS celkem zhruba čtyři miliony korun. Kromě toho společnost pořídila také novou motorovou sekačku a dva křovinořezy, které používá při sečení a ořezech zeleně. KTS také letos již dříve investovaly do vylepšení městské hromadné dopravy, když pořídily nový hybridní autobus Volvo a také nový odbavovací systém do autobusů.

„V letošním roce plánujeme ještě nákup dalšího hybridního autobusu, vozidla – nosiče kontejnerů, plošiny, ze které bude možné pracovat až ve výšce 20 metrů, a čističe pneumatik pro potřeby našeho servisu,“ doplnil Marian Vítek, který je ředitelem KTS zhruba jeden rok. S jeho nástupem souvisely i organizační změny, které měly za cíl zefektivnit činnost společnosti.

„Musím říct, že se novému vedení KTS podařilo řadu věcí nastartovat a měnit k lepšímu. Součástí toho je i postupná obnova vozového parku a techniky společnosti, která nebyla v dobrém stavu a kterou je potřeba modernizovat. Zatímco za minulého vedení se do obnovy techniky investovalo minimálně, loni KTS pro tyto účely uvolnila více než pět milionů korun a letos tato částka již převyšuje deset milionů korun,“ doplnil Holík.

KTS se v Kroměříži starají o opravy a úklid komunikací (včetně zimní údržby), spravují městské byty i hřbitov v Kroměříži a místních částech, zajišťují provoz a údržbu veřejného osvětlení a také provozují MHD, městská parkoviště, tržiště i útulek pro psy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…