Kroměříž: Technické služby zjednodušily strukturu a ušetřily

11.08.2020 10:11

S příchodem nového ředitele Mariana Vítka se mění také organizační struktura městem stoprocentně vlastněné společnosti Kroměřížské technické služby (KTS). „Zjednodušeně řečeno, některé pozice ve společnosti zanikly. Slibujeme si od toho zefektivnění činnosti společnosti a také úspory,“ uvedl místostarosta Karel Holík, který je zároveň jednatelem KTS.

Kroměříž: Technické služby zjednodušily strukturu a ušetřily
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Stal se jím v květnu, když nahradil odvolaného Petra Sedláčka. Podle místostarosty a dalšího jednatele společnosti Vratislava Krejčíře byla důvodem změn jiná vize, kam by KTS měla směřovat. Jedním z cílů je právě optimální využití zaměstnanců. „Převážně byly sloučené funkce za účelem zvýšení efektivnosti práce. V důsledku toho byl rozvázán pracovní poměr se sedmi lidmi. Naopak, jedna pozice, a to na pasportizaci budov a památkovou péči, byla nově zřízena,“ popsal Vítek.

Anketa

Podporujete záměr EU, aby muž musel být dva měsíce povinně na rodičovské dovolené (Jinak by se zkrátila doba čerpání) ?

hlasovalo: 9768 lidí

Sloučené například byly funkce vedoucího provozu bytového, nebytového a tepelného hospodářství s koordinátorem správy majetku a přípravy investic, pozice sekretářky a hospodářky veřejného osvětlení s finanční účetní či technika veřejného osvětlení s vedoucím provozu parkovišť. Ze dvou stávajících pozic bytových techniků bude nově jen jedna. Vznikla i skupina pracovníků, která se specializuje jen na opravy bytů. Některé provozy byly nově zařazené pod jiná střediska. Pod čištění města tak spadají lesní hospodářství, skládky i veřejná služba, pod byty a nebyty úklid a pod opravy vozidel sklady. Všechny změny platí od 1. září 2020.

V další fázi by se podle starosty Jaroslava Němce měla společnost zaměřit na to, aby do budoucna získávala více jiných zakázek, než jsou ty od města Kroměříže. „Byli bychom rádi, kdyby KTS měla širší portfolio svých zákazníků,“ uzavřel Němec.

KTS se v Kroměříži starají o opravy a úklid komunikací (včetně zimní údržby), spravují městské byty i hřbitov v Kroměříži a místních částech, zajišťují provoz a údržbu veřejného osvětlení a také provozují MHD, městská parkoviště, tržiště i útulek pro psy. Loni společnost hospodařila s náklady i výnosy zhruba 94 milionů korun a zaměstnávala v průměru 109 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…