Kroměříž: Vandalové ničili vánoční výzdobu na Velkém náměstí i Spáčilově ulici

21.12.2021 12:23 | Tisková zpráva

Vánoční výzdoba na Velkém náměstí se stala terčem útoku vandala. Třicetiletý bezdomovec zapálil paruku soše na slaměném betlému. Další dva muži bez domova se zase snažili přespat v iglú, které je součástí výzdoby ve Spáčilově ulici.

Kroměříž: Vandalové ničili vánoční výzdobu na Velkém náměstí i Spáčilově ulici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Mrzí mě, že někdo má potřebu ničit výzdobu, která má o Vánocích dělat radost hlavně dětem. Na druhou stranu jsem rád, že všechny pachatele se díky dobré práci městské policie podařilo odhalit,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Muž, který zapálil sochu, byl zadržen díky městskému kamerovému systému v Prusinovského ulici. „Jednalo se o hlídce známého podivína, který se k činu přiznal s tím, že podpálil Pannu Marii, protože je to evangelička, která mu skáče do hlavy a říká mu věci, které nechce slyšet. Dále sdělil, že je mu teď lépe, když ji podpálil,“ popsal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Třicetiletý muž byl podle něj zmatený. Dechová zkouška neprokázala, že pil alkohol. Test na návykové látky však byl pozitivní na amfetamin. Muž byl proto hlídkou převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …