Kroměříž: Velké náměstí rozzáří o Vánocích moderní světelná LED výzdoba

21.10.2020 8:32

Kroměřížská radnice připravuje vánoční trhy v nové podobě nazvané Šťastné a veselé. Pokud to epidemická situace umožní, lidé se v termínu od 11. do 22. prosince mohou těšit hned na několik lákadel. „Tím nejvíce viditelným by mělo být slavnostní osvětlení Velkého náměstí. Další novinkou bude šest nových dřevěných prodejních stánků, které doplní stávající stánky města používané na Adventu na radnici,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: Velké náměstí rozzáří o Vánocích moderní světelná LED výzdoba
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Radnice si pronajme světelnou LED výzdobu, konkrétně tři dominantní prvky, které pomohou vytvořit sváteční atmosféru. „Do vánočního prostoru, jemuž bude vévodit osm metrů vysoký světelný kužel symbolizující vánoční strom, se bude vcházet velkou bránou, rovněž stylově nasvícenou. Mezi stromem a prodejními stánky se rozprostře světelné nebe. Poslední dominantou bude slavnostně nasvícená kašna připomínající světelné proudy vody,“ popsala místostarostka Daniela Hebnarová. Všechny zmíněné prvky budou vyrobeny na míru Kroměříži, a to s použitím nejmodernějších technologií.

Nové uzamykatelné stánky, zmíněné dřevěné domečky, přispějí k vánočnímu vzhledu náměstí a zároveň poskytnou potřebné zázemí prodejcům, kteří budou na trzích delší dobu. „Celkem se tedy návštěvníci kroměřížských trhů mohou těšit na dvě desítky stánků s dobrým jídlem, teplými nápoji a drobným vánočně laděným sortimentem, který potěší oko i ducha a může být inspirací pro vánoční dárky,“ doplnil vedoucí radničního odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

I Vánoce na Velkém náměstí se ponesou v duchu zachování rodinné atmosféry tak, jako tomu bylo v uplynulých čtyřech letech při Adventu na radnici. Chybět nebude ani oblíbený slaměný betlém v životní velikosti či adventní hrnečky. Po celých 12 dnů by trhy měl doplňovat i kulturní program. Jeho podoba závisí na aktuální epidemické situaci. „Pevně doufáme, že současné potíže překonáme a že si Vánoce budeme moci užít tak, jak jsme zvyklí, v klidu a v pohodě v okruhu svých blízkých,“ uzavřel starosta Jaroslav Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…