Kroměříž: Velvyslanec Finska se zajímal o chystané investice

27.11.2019 7:37

Kroměřížskou radnici navštívil velvyslanec Finska v České republice Jukka Pesola. Zajímal se o to, jaké město plánuje investice, jak se mu daří využívat evropské fondy, ale také například o to, jak se na Kroměřížsku hospodaří s vodou.

Kroměříž: Velvyslanec Finska se zajímal o chystané investice
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V Kroměříži určitě nejsem naposledy,“ uvedl Pesola, který v Kroměříži také zahajoval Finské dny pořádané bývalou europoslankyní a zastupitelkou města Olgou Sehnalovou.

Starosta Jaroslav Němec velvyslanci představil některé ze záměrů, které chystá vedení města, například stavbu parkovacího domu, investice do sociálního bydlení nebo do sportovišť. „Jsou to přesně ty projekty, které zlepší každodenní život obyvatel města. Je to dobrý plán,“ komentoval záměry Pesola.

Ptal se také na politické složení radniční koalice, ale například i na původní profesi starosty. Zaujaly ho i události, které v Kroměříži proběhly kolem společnosti Vodovody a kanalizace Kroměříž a které nedávno skončily zastavením trestního stíhání starosty. Politici probrali i témata, která se Kroměříže přímo nedotkla. Pesola mimo jiné ocenil opatření, která Česká republika přijala v souvislosti s nákazou africkým morem prasat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…