Kroměříž slavila výročí Vybarveným během, užilo si ho téměř 1700 lidí

05.06.2023 13:05 | Tisková zpráva

Kroměřížské ulice opět zaplnili běžci, zářící mnoha barvami. Šestý ročník Vybarveného běhu si nenechalo ujít 1672 účastníků. Mezi nimi nechyběl starosta Tomáš Opatrný, který vyběhl na trať po boku svých dětí a s číslem 760.

Kroměříž slavila výročí Vybarveným během, užilo si ho téměř 1700 lidí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Je to symbolické číslo, neboť Kroměříž si letos připomíná 760 let od chvíle, kdy byla tehdejší osada povýšena na město,“ uvedl Opatrný. Město výročí slaví na různých akcích během celého roku.

Vybarvený běh si někteří lidé letos zpestřili originálními kostýmy, k vidění tak byla například postava z legendární filmové série Hvězdné války. Účastníci barvami na svém těle a oděvu nešetřili. Na 4,5 kilometru dlouhou trasu se vydali lidé všech generací, od malých dětí v kočárcích až po jejich prarodiče. Čekalo je pět stanovišť, na kterých na ně pořadatelé házeli barvy, na jiných zase lidé probíhali skrze bublinky, mlhu či balónky.

Anketa

Jste pro schválení česko-americké obranné dohody DCA?

4%
95%
hlasovalo: 35821 lidí

Akci letos zpestřil happening 760 dětských dlaní, který má v podtitulu výzvu: Přijď a obtiskni svou ruku! Děti do 12 let mohly na Velkém náměstí obtisknout na jedno ze čtyř připravených velkých pláten svou barevnou dlaň. Společně tak vytvořily originální výtvarné dílo, které bude připomínat letošní významné výročí města.

Vybarvený běh pokračuje doprovodným programem, kterému vévodí vystoupení bubenické formace Ritmo Factory a tanečnice Veroniky Lálové a večerní koncert Olgy Lounové s kapelou. Během dne si zejména nejmenší návštěvníci mohou užít i další atrakce, například zvětšeniny deskových her, malování na obličej, dětské tetování nebo skákací hrad.

Akce je propagací zdravého životního stylu, aktivního pohybu a rekreačních sportů. Vybarvený běh je již nedílnou součástí turistické sezony ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…