Kyjov: Představitelé města debatovali s obyvateli Bohuslavic a Boršova

19.09.2019 18:55

Další kolo Hovorů s občany se včera uskutečnilo v Bohuslavicích a Boršově. Představitelé města informovali o novinkách a investičních akcích, které se v obou místních částech plánují.

Kyjov: Představitelé města debatovali s obyvateli Bohuslavic a Boršova
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

V Bohuslavicích byl hlavním tématem plán zřídit multifunkční objekt, který by posloužil jako tělocvična pro děti z tamní základní a mateřské školy a současně byl místem pro setkávání a konání různých kulturních či společenských akcí. Mluvilo se taky o možnosti založit v obci osadní výbor. Občané následně upozornili na zvýšený pohyb aut na cyklostezce spojující obec s Nětčicemi (městská policie tam bude provádět častější kontroly), potřebu dobudovat chodník od vlakového nádraží po konec obce ve směru na Jestřabice, taky na nepořádek v okolí kontejnerů na směsný odpad, kam někteří lidé odkládají staré domácí spotřebiče, místo aby je zavezli do sběrného dvora. Starosta František Lukl reagoval nutností umístit ke kontejnerovému hnízdu mobilní monitorovací zařízení s napojením na pult městské policie.

Hovory se následně přesunuly do boršovské restaurace U Otína. Tam se lidé například dozvěděli, jak se vyvíjí plánovaný propoj na cyklostezku. Jeho vybudování oddálila nemožnost dohodnout se s některými majiteli dotčených pozemků na odkupu, bylo proto nutné hledat alternativní trasy. Lidé se zajímali taky například o možnosti využití zdejšího basebalového hřiště, upozorňovali na nepříjemný zápach z kanálů, především v letním období. Tuto záležitost město projedná s VaKem. Představitele radnice zajímala zpětná vazba na diskotéku pod otevřeným nebem, která se v Boršově na hřišti uskutečnila začátkem srpna. Nikdo z přítomných si na zvýšený hluk v nočních hodinách nestěžoval, někteří naopak uvítali možnost, kdyby se podobná akce jednou za rok v Boršově uskutečnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…