Kyjov poděkoval dobrovolníkům Kyjovska

22.04.2019 12:47

Město Kyjov ve spolupráci s neziskovou organizací Krok Kyjov ocenilo dobrovolníky nominované ve druhém ročníku ankety Dny dobrých skutků a „Dobrovolník roku 2018“.

Kyjov poděkoval dobrovolníkům Kyjovska
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

V průběhu uplynulých měsíců odborná porota navrhla na dvě desítky osobností z Kyjovska, které svůj volný čas dlouhodobě věnují ve prospěch druhých.

Hlavní cenu „Dobrovolník roku 2018“ získal:

Pavel Petržela, který byl oceněn za příkladné vedení mládeže ke kultuře a udržování lidových tradic, organizaci folklorních akcí či komponovaných programů, mimo jiné také za vedení pěveckých souborů nebo písňovou a básnickou tvorbu.

Mezi další oceněné osobnosti se řadí:

Lucie Goliášová – oceněna za pravidelnou dobrovolnickou činnost, kterou vykonává pro Domov Horizont. Do Domova dojíždí z Brna, společně se sestrou provádí u klientů například canisterapii. Minimálně jednou měsíčně se účastní také výletů a společných akcí.

Zuzana Veverková – oceněna za členství v Českém svazu ochránců přírody Kyjov, pořádání přírodovědných exkurzí a přednášek. Mimo jiné spolupracuje a pořádá akce pro školy, organizuje např. péči o památné stromy na Kyjovsku, pozorovací krmítka pro ptáky nebo obnovu stezky Nětčice-Kostelec.

Žaneta Brhelová – oceněna za členství v Českém svazu ochránců přírody Kyjov, spoluzaložení a vedení lesní školky Radovánky a aktivity s dětmi v přírodě.

Jarmila Všetulová – oceněna za dlouholeté členství v Unii Roska (se zaměřením na podporu pacientů s roztroušenou sklerózou mozkomíšní), dále pak za práci vedoucí cvičitelky pobočného Spolku Kyjov, o jehož zachování se nominovaná velkou měrou zasloužila.

Josef Borkovec – oceněn za dlouhodobé členství  ve skautském oddílu v Kyjově, za vedení dětí k pravým hodnotám, vstřícnou a vždy ochotnou pomoc při organizaci aktivit Kyjovského Slovácka v regionu.

Vladimír Hušek – oceněn za dlouholeté členství Sokola Kyjov, vedení a úspěšnou roli trenéra mládežnického oddílu cyklistů.

Anna Bartoníková – oceněna za pravidelnou organizaci dobrovolnických akcí pro spolužáky a studenty. Jako studentka zdravotnické školy v Kyjově se sama také účastnila třeba úklidu skládky v Hovoranech nebo sběru odpadu na novomlýnských nádržích.

Barbora Tučková – oceněna za pravidelné vypomáhání a účast na akcích Terapeutické komunity Krok. Svoji dobrosrdečností, ochotou a spravedlností je  vzorem abstinence pro klienty Kroku.

Radek Hlaváč – oceněn za pravidelnou a aktivní pomoc při akcích Terapeutické komunity Krok, za výpomoc s pracemi na Azylovém domě, při organizaci Dne Země, mimo jiné také za instruktorování na dětských táborech.

Emil Chovanec – oceněn za dlouhodobou pomoc při organizaci akcí Agentury pro občany, zapojení se do dobrovolnických prací Kroku v chráněných krajinných oblastech.

Emilie Petrů – oceněna za pomoc ve farnosti, zájem o lidi a jejich duchovní stránku, přičemž navštěvuje staré lidi, které zná z dětství, věnuje jim čas čtením, povídáním, vzpomínáním.

Jana Martínková – oceněna za aktivní udržování lidových tradic, vedení mladé generace k lásce a úctě k tradicím, mimo to ve Vracově pomáhá sousedce s péčí i postiženou dceru a při zabezpečování potřeb této rodiny.

Pavel Polanský – oceněn za celoživotní práci s mládeží a vedení oddílu kuželek, mimo jiné se angažuje v otázce vybudování haly, je aktivní v udržování lidových tradic.

Monika Úradníková – oceněna za dlouholeté dobrovolnictví, ať už dříve v kojeneckém ústavu v kyjovské nemocnici, v Centru služeb pro seniory, nebo v současnosti v rámci pravidelných návštěv tanečního kroužku v Domově Horizont, kde pracuje s mentálně postiženými chlapci.

Mimořádné ocenění převzaly:

Adéla Švestková a Nathalie Paytoková – oceněny za empatii a lásku, kterou rozdávají, zejména za jejich výdrž a pravidelnost, která není u mladých dobrovolníků zcela obvyklá, za odhodlání věnovat svůj čas seniorům, zvláště těm, co trpí určitou formou demence.

Všem oceněným děkujeme za neutuchající aktivitu v oblasti dobrovolnictví a blahopřejeme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…