Kyjov pomůže handicapovanému chlapci

31.07.2020 19:53

Znáte Adama Kuthana z Bukovan? Narodil se jako zdravé dítě, ve třech letech ale začal mít problémy s rovnováhou a lékaři mu objevili nádor na mozku. Náročná operace Adamovi zachránila život, ale upoutala ho na lůžko.

Kyjov pomůže handicapovanému chlapci
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Dnes je Adamovi 13 a za tu dobu ušel neuvěřitelnou cestu! Navzdory všem zdravotním komplikacím se snaží vyrovnat svým zdravým kamarádům. Díky sportu a pravidelnému tréninku na handbiku a trenažéru se mu to daří. Je schopný stát, ujít pár kroků a zapojit se do společenského života na závodech. Jeho velkým přáním je věnovat se handycyklistice závodně a k tomu potřebuje „dospělácký“ tricykl, na což jeho přátelé založili sbírku. A taky výzvu "Kolo pro ADAMA". V rámci ní na kole objedou Českou republiku = 1500 km za cca 4-5 dní, bez jakékoli podpory. Pro svůj plán navíc získali sponzory, kteří za 1 ujetý kilometr každého účastníka zaplatí dohromady 5,-Kč.

Charitativní peloton projede i Kyjovem - v našem městě bude v úterý 11. srpna kolem poledne. Připojit se může každý, podrobnější informace zájemci naleznou TADY.

Pomůže i Kyjov - na transparentní účet město pošle 5.000,-Kč, radnice navíc už teď dává dohromady skupinu cyklistů, kteří se v Kyjově k pelotonu na určitý úsek přidají a pomohou tak pro Adama najet další koruny. Účast přislíbili i cyklisté z oddílu CK Dacom Pharma Kyjov. Připojíte se taky? Čím více peněz se podaří najet a vybrat, tím více handicapovaných dětí získá své handbiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…