Lanškroun: Kotelna na sídlišti U Papíren bude vybavena novými kotli

06.04.2021 10:39

Skutečnost, že kotelna na sídlišti U Papíren má své nejlepší roky za sebou, přiměla město Lanškroun dožívající kotle vyměnit za moderní a energeticky úspornější.

Lanškroun: Kotelna na sídlišti U Papíren bude vybavena novými kotli
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Od května do srpna dojde ke kompletní výměně stávajících kotlů Vissmann s hořáky Weishaupt s výkonem 4,2 MW za kotle HOVAL ultragas 1150 s tepelným výkonem 3,45 MW. Nové kotle zaručují účinnou a ekologickou produkci tepelné energie a podstatným způsobem tak přispějí ke zlepšení kvality ovzduší.

Řízení celé kotelny bude zajištovat systém regulace a měření s dálkovým dohledem. Bude tedy možné sledovat chod kotelny a popřípadě upravovat její parametry vzdáleně. Tento systém umožní i sběr dat, která budou povinně archivována. Do současné doby se uchovávaly pouze v papírové podobě.

„Staré kotle jsou v kotelně od roku 1995, jejich účinnost je pouze 92% a spaliny z kotlů jsou na hraně daných norem,“ říká David Jirges, jednatel Městského bytového podniku v Lanškrouně, a dodává, „nové zařízení včetně měření a regulace zajistí větší účinnost dodávek tepla až na 104%. V konečném výsledku pak výměna kotlů přinese celkovou úsporu až 10-15%.“

Mezi odběratele patří 527 bytových jednotek a MŠ Vančurova. V současné době jednáme i s developerem o možnosti připojení 4 nových bytových domů, které vzniknou v lokalitě „ Za Střelnicí“.

Dodavatelem je firma UCHYTIL s.r.o. Brno s vysoutěženou částkou 7.226.248,- Kč včetně DPH.

Prosíme obyvatele z okolních domů o toleranci v tomto období, kdy může být na nezbytně nutnou dobu provedena odstávka teplé vody. Obyvatelé sídliště o tom budou samozřejmě včas informováni.  Děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …