Lanškroun: První návrhy projektů v rámci participativního rozpočtu byly projednány

19.07.2019 9:15

V pondělí 15. července 2019 byly projednány první návrhy občanů, kteří se aktivně zapojili do možnosti měnit tvář města Lanškroun.

Lanškroun: První návrhy projektů v rámci participativního rozpočtu byly projednány
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Participativní rozpočet byl spuštěn v květnu a do poloviny července bylo podáno osm návrhů na projekty, které by mohly zpříjemnit život ve městě. Do hlasování, které se uskuteční v listopadu, prozatím postoupily čtyři projekty - Hýbejme se a navazujme mezigenerační kontakty, Bezbariérový Lanškroun – I. etapa, Odpočívadlo „U třech líp“ a Hřiště na petanque.
Hýbejme se a navazujme mezigenerační kontakty

Autor návrhu přináší myšlenku sblížení všech generací. Projekt by měl být realizován na sídlišti Dvorské Lány v blízkosti Domova pro seniory. Na vhodném místě by bylo umístěno venkovní fitness určené pro všechny generace. Odhadované rozpočtové náklady projektu činí 300 tis. Kč.

Bezbariérový Lanškroun – I. etapa

Cílem projektu je zlepšit bezpečnost a zjednodušit pohyb na chodnících, u kterých chybí bezpečné sjezdy. Tyto chodníky jsou nebezpečné zejména pro nevidomé, vozíčkáře, rodiče s kočárky a malými dětmi. Autor návrhu byl vyzván k doplnění a vytipování 8 až 10 nejméně bezpečných míst ve městě. Odhadované rozpočtové náklady projektu představují částku 250 tis. Kč.

Odpočívadlo „U třech líp“

Místo navrhovaného odpočívadla se nachází při výjezdu z Lanškrouna směrem do obce Luková známé jako „U třech líp“, ačkoliv tam jsou ve skutečnosti čtyři. Senioři a pejskaři tímto směrem často chodí na procházky. „U třech líp“ by vzniklo posezení se stolečkem, lavičkami a stříškou. Odhadované rozpočtové náklady projektu činí 100 tis. Kč.

Hřiště na Petanque

Skupina nadšenců navrhuje vybudovat hřiště pro petanque v prostoru parku „Střelnice“. Na hřišti by se mohly pořádat turnaje pro širokou veřejnost nebo druhý ročník „lanškrounského koulení“.  Odhadované rozpočtové náklady projektu činí 150 tis. Kč.

Stále máte možnost se zapojit. Pokud máte návrh na projekt, který by mohl zlepšit kvalitu života občanů města Lanškroun, vyplňte svůj návrh projektu na mujrozpocet.lanskroun.eu nejpozději do 31. července 2019. Na uvedené webové adrese naleznete i další informace k participativnímu rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…