Liberec: Děti jsou ve školce i přes probíhající stavební práce v bezpečí

08.09.2011 15:47

Žádné porušení hygienických norem platných pro provozování mateřské školy. Takový je závěr čerstvé kontroly Krajské hygienické stanice v Liberci, která proběhla v MŠ Kytička (v Burianově ulici v Rochlici) v pondělí 5. září 2011 v dopoledních hodinách.

Liberec: Děti jsou ve školce i přes probíhající stavební práce v bezpečí
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Školka prochází kompletním zateplováním a vzhledem k potřebám rodičů umisťovat děti do předškolního zařízení se ředitelka Hana Teplíková rozhodla vyjít jim vstříc a školku otevřít v polovině srpna, přestože stavební práce budou pokračovat do poloviny října letošního roku.

„Rodiče musí chodit do práce, což chápeme, proto jsme školku během léta uzavřeli jen na dobu šesti týdnů. Děti jsou v samotné školce i na zahradě v bezpečí, se stavebními pracemi nepřijdou do styku. Pokračující stavba omezuje provoz školky jen minimálně. Omezení jsou pouze ve formě krátkodobého rozdělení dětí do jiných tříd nebo v případě potřeby řešíme potřebu pohybu stavebníků ve třídách vycházkami mimo areál školky, což je naprosto běžná praxe práce s dětmi i za běžného režimu, zdůraznila ředitelka MŠ.

Zvýšený hluk a prašnost mohou rodiče přivádějící děti do školky vnímat pouze z vedlejší stavby, kdy v rámci projektů IPRM probíhají úpravy komunikací v Burianově ulici. Ovšem vzhledem právě k již proběhnutým pracím na zateplování objektu jsou děti ve školce díky novým plastovým oknům, dveřím a opláštění proti hluku a prachu chráněné.

Z výsledku kontroly KHS vyplývá, že kromě zvýšeného denního úklidu prostor MŠ byl po ukončení výměny oken a lodžiových stěn proveden důkladný úklid všech dotčených jak vnitřních, tak venkovních prostor. Veškeré zařízení a vybavení bylo kompletně umyto, uklizeno, vyčištěno a vyluxováno. I nadále probíhají dílčí úklidy. Pracovníci stavební firmy pro své účely (kancelář, šatny apod.) nevyužívají žádný prostor školky, k dispozici mají dvě vlastní stavební buňky, které jsou umístěny v horní části zahrady.

Bezpečí dětí je zajištěno i na zahradě, kde mají vymezeny části, do kterých mohou a do kterých nikoliv. Zcela volně jsou jim k dispozici dvě třetiny oplocené zahrady, což dle vyjádření ředitelky pro počet dětí, které momentálně do zařízení dochází, plně postačuje.

Do školky dorazili na obhlídku situace i zástupci Statutárního města Liberec, a to náměstci Kamil Jan Svoboda a Ing. Jiří Rutkovský, společně s Petrou Tomínovou z odboru školství.

 

O zateplování MŠ v kostce:

1. Zateplení je spolufinancováno ze zdrojů SFŽP

2. Předpokládané náklady na stavbu: 9 934 000,-Kč včetně DPH

3. Vítěz veřejné zakázky: STAVO - UNION stavební společnost s.r.o.

4. Nabídková cena dle zadávacích podmínek pro zhotovení stavby (STAVO-UNION) : 6 577 012,-Kč včetně DPH

6. Původní předpokládaný termín dokončení stavby 30.9.2011, faktické ukončení k 15. 10. 2011

7. Kolaudace proběhne k 31.10.2011, dle plánu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…