Liberec: Do Litoměřic pro inspiraci a zkušenost

07.08.2019 6:30

Město Liberec aktivně pracuje na Strategii rozvoje statutárního města Liberec 2021+. V rámci příprav strategického plánu se pracovní skupina vydala za „DOBROU PRAXÍ“ do Zdravého města, do Litoměřic.

Liberec: Do Litoměřic pro inspiraci a zkušenost
Foto: O. Szaban
Popisek: Ještěd. Symbol Libereckého kraje

Město Litoměřice je oficiálně členem Národní sítě Zdravých měst od roku 2002 a prostřednictvím realizace projektu Litoměřice – Zdravé město se ve spolupráci s obyvateli snaží dohodnout o jeho rozvoji a místě, kde se bude kvalitně a bezpečně žít. „Litoměřice patří aktuálně v rámci České republiky k TOP zdravým městům, které mají aplikovánu metodu kvality MA21 a z kategorie D, C, B, A dosahují té nejvyšší mety, a proto je i pro nás významnou inspirací,“ vysvětluje koordinátorka tvorby strategie města Liberce Barbara Vítková.

Všechna Zdravá města spojuje především myšlenka kvalitnějšího, zdravějšího a spokojenějšího života občanů. Statutární město Liberec je také členem Národní sítě zdravých měst, a jako krajské, více než stotisícové město, se snaží o aktivní zapojování veřejnosti do oblastí plánování a rozhodování (např. kulaté stoly, fórum UR/MA21 aj.).

Za statutární město Liberec se čtyřhodinovému velice přínosnému představení toho, co dělá město Litoměřice TOP zdravým městem, zúčastnili statutární náměstek primátora pro strategický rozvoj, dotace a majetkovou správu Jiří Němeček, člen Zastupitelstva města Liberce Jan Berki a Barbara Vítková, koordinátorka tvorby strategie rozvoje Liberce. „Dobrá praxe, které jsme se mohli zúčastnit v Litoměřicích, nám dozajista napomůže dělat naši práci lépe a efektivněji. Poděkování za získané informace z oblasti procesního managementu, managementu lidských zdrojů a strategického plánování, participace a dotační politiky města Litoměřice patří tajemníkovi města Litoměřice Milanu Čigášovi a Petru Hermannovi,  předsedovi Národní sítě zdravých měst České republiky,“ komentuje Barbara Vítková.

„Základním předpokladem pro fungující strategické plánování jakékoliv municipality je kvalitně fungující úřad i samospráva a dobře nastavená komunikace ´jak uvnitř, tak venku´. V rámci přípravné fáze tvorby našeho strategického dokumentu sestavujeme pracovní skupinu interní, a připravujeme celé organizační uchopení pracovních skupin složených z široké laické i odborné veřejnosti, “ uvádí statutární náměstek Liberce Jiří Němeček.

Během září tvůrci strategického plánu rozvoje Liberce osloví zájemce, kteří by se chtěli podílet aktivně na tvorbě tohoto zásadního koncepčního dokumentu města pro plánovací období 2021+. „Na úvodní setkáním bychom si představili celý harmonogram a dílčí kroky tvorby strategického plánu," uzavírá Barbara Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.