Liberec: Město investuje do svých sportovních objektů

18.03.2019 18:45

K rozličnému sportovnímu vyžití funguje v Liberci řada zařízení. Objekty, které jsou ve vlastnictví města, spravuje Oddělení správy sportovních objektů statutárního města Liberce. Jde například o městský plavecký bazén, skatepark, fotbalový stadion U Nisy a fotbalový stadion ve Vesci.

Liberec: Město investuje do svých sportovních objektů
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Péče o objekty spočívá především v realizaci oprav potřebných pro bezproblémový provoz jednotlivých areálů a pro udržení řádného technického stavu těchto objektů,“ říká vedoucí Odboru majetkové správy Jaroslav Schejbal. Pro realizaci oprav většího rozsahu a také z důvodu rozšiřování možností využití jednotlivých areálů je průběžně zadáváno zpracování projektových dokumentací vybraných objektů. Největší investiční akcí je bezpochyby generální oprava plaveckého bazénu. V současné době je s vybraným zhotovitelem postupně připravována projektová dokumentace na jeho modernizaci. Dokumentace je zpracovávána ve stupni studie s variantními řešeními vnitřního uspořádání.

„Největším problémem jsou šatny. Jejich rozdělení na mužskou a ženskou část už nevyhovuje současným požadavkům. V zahraničí se to řeší tak, že máte jednu obrovskou společnou šatnu, ve které jsou skříňky a pak jsou tam i převlékárny, kde se rodina převlékne do plavek, hlavně když přijdou s dětmi,“ uvádí Jiří Němeček, náměstek primátora pro strategický rozvoj, dotace a majetkovou správu.

V rámci údržby fotbalového areálu U Nisy je připravována celková oprava ocelových konstrukcí zastřešení hlavní tribuny. Nutnost provedení všech doporučených opatření, která je potřebná provést bez zbytečného odkladu, vyplynula z výsledků posouzení stavu spolehlivosti ocelových konstrukcí zastřešení hlavní tribuny v areálu, aby se zabránilo dalšímu postupu koroze a nedošlo ke vzniku havarijního stavu. „V současné době provádíme průběžný monitoring ocelové konstrukce hlavní tribuny VIP a její opravu bychom chtěli řešit nejpozději do roku 2020. Čeká nás zpracování zadávací dokumentace,“ doplňuje Jaroslav Schejbal.

Pro sportovní areál U Nisy je v současné době zpracovávána projektová dokumentace nového řešení dohledového videosystému, v rámci zajištění požadovaného stupně bezpečnosti návštěvníků stadionu (tyto požadavky budou po schválení zakotveny v „Licenčním řádu LFA“ na rok 2019/2020 jako podmínka souhlasu s pořádáním fotbalových zápasů), včetně napojení na metropolitní optickou síť.

„Multifunkční hřiště Doubí-Vesec“ je před dokončením

Je také dokončena projektová příprava odrazové stěny tréninkového hřiště U Nisy jako doplňková stavba stávajících tréninkových ploch. Ta by se měla stát součástí tréninkových ploch hráčů kopané. Současně na části takto nově vytvořené odrazové plochy jsou navrženy posilovací a protahovací prvky pro doplňková cvičení. Pro tento areál je dokončena projektová příprava na možné provedení mostní lávky tribuny jižní v areálu U Nisy, za účelem zkapacitnění přístupových cest pro návštěvníky.

V areálu fotbalového hřiště ve Vesci je před dokončením „Multifunkční hřiště Doubí-Vesec“ s prioritou tenisu. Vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám byla stavba přerušena a zbývá dokončit pokládku umělého povrchu. „Hned jak nám to počasí v Liberci dovolí, vyzveme dodavatele k dokončení stavby, aby bylo vše co nejdříve dokončené pro nadcházející jarní a letní sezónu,“ komentuje dále Jaroslav Schejbal.

Pracovníci Oddělení správy sportovních objektů mají ve své kompetenci také součinnost v rámci plnění pachtovní a nájemní smlouvy uzavřené se společností Tatry Mountain Resorts (TMR) ve sportovním areálu Ještěd, který je tvořen Ski areálem Ještěd a Skokanským areálem Ještěd. „Kolegové z tohoto oddělení vyhodnocují plnění ročních plánů oprav a údržby ještědského areálu. Zároveň provádějí průběžnou kontrolu realizovaných oprav a údržby, včetně účasti na kontrolních dnech,“ uzavírá náměstek Jiří Němeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…