Liberec: Na okraji města má vyrůst nová čtvrť

09.02.2019 11:40

Až 36 bytových domů s přibližně 800 byty by mohlo vyrůst na okraji Kunratic.

Liberec: Na okraji města má vyrůst nová čtvrť
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Projekt představili vedení města a zástupcům magistrátu architekti z ateliéru Qarta. Novou obytnou zónu navrhli na volných pozemcích, které patří městu a dalším dvěma soukromým vlastníkům. Na více než deseti hektarech vlastní město zhruba třetinu. V minulosti měl v místě vzniknout nemocniční pavilon, k jeho dokončení ale nedošlo.

Zájmem města je tuto lokalitu rozvíjet. Poloha k tomu vybízí, jedná se o dobře dostupné místo u nové silnice na Jablonec. V dosahu jsou i všechny inženýrské sítě. Diskutovalo se o nezbytnosti zajištění městské hromadné dopravy, napojení chodníků, cyklostezek, ale třeba i o vzniku školky, dětských hřišť a dalších služeb, protože v nové lokalitě by mohly bydlet až tři tisíce lidí.

Z plánovaných 800 bytů by jich několik mohlo být městských. I to bude předmětem dalších jednání.

Architekti představili také návrh na zástavbu v Lucemburské ulici v dolním centru Liberce (spodní fotogalerie). Navrhli výstavbu skupiny domů, ve kterých by vzniklo 115 bytů. Jedná se o složitější téma, neboť lokalita takzvaného Papírového náměstí je specifická a zástavba by měla respektovat charakter daného místa. Dalším postupem by mělo být vytvoření územní studie pro tuto oblast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …