Liberec: Nová výsadba dřevin a květin v parku Petra Bezruče

25.10.2022 12:59 | Tisková zpráva

V roce 2021 nechal odbor ekologie a veřejného prostoru v rámci pěstebních opatření v parku Petra Bezruče v Lidových sadech ošetřit 128 ks dřevin. Některé dřeviny po zhodnocení jejich stavu dendrologem musely být pokáceny.

Liberec: Nová výsadba dřevin a květin v parku Petra Bezruče
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

V současné době v tomto parku dochází k výsadbě dřevin nových. Součástí obnovy parku je i obnova trvalkových záhonů. V neposlední řadě jsou do travnatých ploch strojově vpraveny i cibuloviny, které zde na jaře vytvoří pod klenbou stromů přírodě blízká společenstva narcisů, modřenců a ladoněk, které by se zde časem měly samy přirozeně rozšiřovat do okolí.

Techniku přístrojového sázení cibulovin si odbor ekologie a veřejného prostoru vyzkoušel již v roce 2016, kdy byl po městě Liberci touto technikou vysazen první půl kilometru dlouhý pás cibulovin. Na podzim roku 2017 se povedlo opět strojově vysadit další kilometr těchto poslů jara.

Některé výsadby kvetou bez problémů až do dnešních dnů, někde již došlo k výpadkům, ať to je poškozením různými výkopovými pracemi, či přirozeným úbytkem cibulí na daném místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…