Liberec: Panelová výstava v dolním centru přiměje k zamyšlení

17.10.2022 8:38 | Tisková zpráva

Až do středy 19. října je na Soukenném náměstí naistalována venkovní panelová výstava s tématem Energie a civilizace.

Liberec: Panelová výstava v dolním centru přiměje k zamyšlení
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Výstava „Energie a civilizace“, která volně navazuje na výstavu „Voda a civilizace“, nechává každého diváka zamyslet se nad tím, jak energii využíváme a jak mohou naše chování a postoje ovlivnit budoucnost. Podle spoluautora a kurátora výstavy Miroslava Bárty lidstvo dosáhlo díky objevování stále nových zdrojů energie dnešní technologické úrovně, která je klíčová i pro zajištění národní bezpečnosti.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16317 lidí

Co svět stojí světem, otázka zajištění energie a zdrojů byla, je a vždy bude jedním ze základních a výsostně strategických aspektů fungování jakékoli lidské společnosti nebo civilizace. Dostatek zdrojů je limitujícím faktorem vývoje, životní úrovně i technologií.

Dnes je tato otázka ještě zásadnější, a to tím spíš, že se kontrola zdrojů stává globální a může významně narušit geopolitický poměr sil. Stejně tak pokud chceme dosahovat stále vyšší úrovně naší společnosti, musí být starostí každého z nás otázka zajištění objektivně levných zdrojů energie.

Producentkou výstavy je Olga Menzelová a kurátorem výstavy a hlavním autorem je profesor Miroslav Bárta. Spoluautoři výstavy jsou Marek Novák a RNDr. Petr Kubala.

Generálním partnerem výstav Energie a civilizace je Skupina ČEZ

Partneři výstavy jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostřední, Statutární město Liberec, ČEPRO a.s., ČEPS a.s., ČSOB a.s., a Svaz vodního hospodářství ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…