Liberec: Perné dny libereckých dobrovolných hasičů

26.07.2021 16:34

Také Liberecké potrápilo v uplynulých dnech počasí. Tentokrát se však nejednalo o vítr, ale o velmi silné a intenzivní srážky, které sebou přinesly přívalové povodně a následně i velké škody.

Liberec: Perné dny libereckých dobrovolných hasičů
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Těmto povodním a jejich následkům se nevyhnulo ani území města Liberec. Došlo k rozvodnění malých toků, ale i řeky Nisy. Liberecká přehrada byla téměř na maximu své retenční schopnosti. Voda poškodila komunikace, infrastrukturu, tvořila veliké laguny a zatopila nejenom zahrady, ale v mnoha případech sklepy a domy.

Nejenom profesionální hasiči, ale i všechny jednotky dobrovolných hasičů města (8 jednotek) strávili v terénu mnoho hodin, především během víkendu a provedli desítky zásahů, kde se snažili pomoci odvrátit nebo již likvidovat následky povodní. Nejčastější činností hasičů bylo čerpání vody ze zatopených prostor nebo ploch, pytlování písku a stavba provizorních zábran, čištění propustků a kanálových vpustí, odstraňování bahna a naplavenin.

Ani našim hasičům se však voda nevyhnula a tak po návratu ze zásahu čekala na jednotku z Vratislavic nad Nisou vytopená zbrojnice. Místo odpočinku po ošetření techniky a materiálu čekalo tak hasiče čerpání vody a úklid vlastní zbrojnice. Během zásahů odvedli hasiči obrovský kus práce, za který jim patří veliké poděkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…