Liberec: Záložáci z Liberce byli v Ulmu opět úspěšní

19.07.2018 8:36

Úspěch pro libereckou výpravu přinesl 26. ročník mezinárodní střelecké soutěže ve střelbě z ručních zbraní německé armády Honest John Missile Cup 2018.

Liberec: Záložáci z Liberce byli v Ulmu opět úspěšní
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

Ten se uskutečnil 14. července 2018 v německém Ulmu na střelnici 3. zdravotního praporu. Již tradičně se této známé střelecké soutěže zúčastnili na pozvání Reservistenkameradschaft Unlingen členové Klubu vojáků v záloze Liberec, tentokrát v síle tří čtyřčlenných družstev.

Soutěže se zúčastnilo celkem 57 družstev, z toho 10 zahraničních. Soutěžilo se ve čtyřech střeleckých disciplínách - střelba z pušky G – 36 (ráže 5,56 x 45mm) na vzdálenost 200 metrů vleže s optikou, střelba ze samopalu MP – 7 (ráže 4,6 x 30mm) na vzdálenost 25 metrů vstoje bez opory s použitím kolimátoru, střelba z armádní pistole P – 8 (ráže 9 x 19mm) na vzdálenost 25 metrů vstoje bez opory a střelba z pistole Walther PPQ  (ráže 9 x 19mm) na vzdálenost 25 metrů vstoje bez opory.

Střelecké disciplíny byly doplněny hodem granátem na cíl, který se prováděl ze tří poloh (vleže, vkleče a vstoje) na tři různé cíle v různých vzdálenostech. Součástí závodů byla dále disciplína ze zdravotnické přípravy – poskytnutí první pomoci a ošetření zraněného. Poslední disciplínou bylo zkompletování detailně rozebraných čtyř ručních zbraní (pistole P-8, pušky G-3, pušky G-36 a kulometu) z jednotlivých dílů a částí těchto zbraní, které byly smíchány v jedné velké bedně.

Liberečáci tak jako v minulých létech utužovali vztahy s rezervisty a to nejen z klubu RK Unlingen, který celou tuto akci pořádá a kromě toho se jim podařilo přesvědčit všechny účastníky o svých střeleckých a dalších schopnostech – v hodnocení zahraničních účastníků družstvo KVZ Liberec1 obsadilo první místo a KVZ Liberec2 třetí místo, v absolutním celkovém hodnocení všech zúčastněných družstvo KVZ Liberec1 ve složení Miroslav Hanzlík, Karel Krátký, Oldřich Přecechtěl a Miloš Vnouček také zvítězilo a odvezlo si tak domů putovní cenu, což je originální křídlo z legendární rakety Honest John na dřevěném podstavci (tuto cenu nezískali poprvé, podařilo se jim to už jednou před pěti roky).

Také v jednotlivcích je možno hovořit o velkém úspěchu – absolutně nejlepším střelcem se stal Karel Krátký z družstva KVZ Liberec1, vítězem v disciplíně střelby z pistole P-8 se stal Karel Diviš z družstva KVZ Liberec3 a vítězem v disciplíně střelby ze samopalu MP-7 se stal Jaromír Stránský z družstva KVZ Liberec2 – tito vítězové si odvezli domů modely raket Honest John v různých velikostech. Z celkového počtu udílených cen (kovových modelů raket) si naše družstva odvezla téměř polovinu.

Všem členům těchto družstev patří poděkování za zdařilou a úspěšnou reprezentaci v mezinárodním měřítku nejen svého klubu, ale také Svazu vojáků v záloze ČR, města Liberec, Libereckého kraje i České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…