Liberec chce zlepšit plynulost dopravy při opravách silnic

21.01.2018 14:57

S návrhy na konkrétní opatření, které mají zmírnit dopravní omezení a zlepšit průjezdnost Libercem při nezbytných opravách komunikací, se seznámila rada města.

Liberec chce zlepšit plynulost dopravy při opravách silnic
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

K pozitivním změnám by mělo přispět zejména používání programu na lepší plánování uzavírek. Dalšími podněty, jako je zkrácení doby stavebních prací při uzavírkách, pružná výměna dopravního značení podle situace na staveništi nebo přenastavení režimu některých světelných křižovatek, se bude zabývat dopravní komise.

„Minulý rok byl mimo jiné rokem velkých komplikací souvisejících s uzavírkami silnic, které vedly k mnoha dopravním zácpám a zbytečným objížďkám. To se musí změnit. Přicházím proto se čtyřmi kroky, které pomohou situaci zlepšit,“ řekl náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Prvním krokem je používání softwaru, který umožní lepší plánování uzavírek v závislostech na intenzitách dopravy. Program umí vypočítat, kam nejlépe odklonit dopravu.

„Vzhledem k tomu, že k předloženým návrhům padla na radě města řada dotazů, materiál bude ještě projednán v komisi pro dopravu, doplněn o další informace a na jednání rady města bude předložen znovu v únoru,“ doplnil Jan Korytář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…