Liberecké gymnastky zazářily na světovém poháru

15.10.2012 17:10

České reprezentantky bodovaly na Světovém poháru v gymnastickém aerobiku v liberecké Tipsport Aréně. Trio, z něhož dvě gymnastky pocházejí z pořádajícího klubu Sport Aerobic Liberec, vybojovalo ve finále stříbrné medaile.

Liberecké gymnastky zazářily na světovém poháru
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Závodům patřila Tipsport Aréna od čtvrtka 11. října do neděle 14. října, a soutěžilo se zde také v dalších disciplínách. Kromě kolektivního úspěchu celého tria zazářila ještě jeho členka, Kristýna Bernátová z Liberce, když v souběžně probíhajícím Mezinárodním závodě obsadila 2. místo.

„Na medaile jsme si před závodem myslely. Sestava se nám vydařila, nakonec jsme skončily na druhém místě. Jsme spokojené,“ ohodnotila výsledky Světového poháru v gymnastickém aerobiku Andrea Cvachová. Ta v individuální soutěži světového poháru vybojovala 4. místo, což bylo nejlepší umístění, jakého české reprezentantky dosáhly.

Trio Andrea Cvachová, Kristýna Bernátová, obě z pořádajícího klubu Sport Aerobic Liberec, a Monika Geržová z klubu ASC Zlín, má nyní před sebou světový pohár v Rakousku. O další skvělé umístění budou gymnastky bojovat nejen kolektivně, ale i jednotlivě v individuálních závodech.

„Závody splnily naše očekávání. Přijela spousta slavných jmen. Bylo na co koukat, dohromady se tu blýsklo na 400 účastníků z devíti zemí. Předvedli na 200 sestav,“ řekla za pořadatele Barbora Svatošová z klubu Sport Aerobic Liberec. „Světový pohár v gymnastickém aerobiku se nám podařilo uskutečnit v Liberci vůbec poprvé. Uvažujeme o tom, že bychom se přihlásili o pořadatelství jeho dalšího ročníku, ale jsme závislí na tom, jestli se nám na to podaří zajistit dost peněz,“ dodala.

Na sportovní klání, které vyhlašuje jako hlavní pořadatel Česká gymnastická federace, přispělo převážně ze Sportovního fondu SML sumou 165 tisíc korun i město Liberec. Akce na náměstí, která byla před závody spojená kromě propagace Světového poháru v aerobiku též s ukázkou jiných sportů, bude podpořena z financí, určených na propagační akce Evropské město sportu 2012.

„Akci jsme podpořili také proto, abychom ukázali, že město má v Tipsport Aréně skvělé sportovní zázemí i pro mezinárodní soutěže. Světový pohár byl nejen propagací sportu, ale i arény a samotného města Liberce,“ podotkl náměstek primátorky pro územní plánování, sport a cestovní ruch Jiří Rutkovský, který se přišel na finále mezinárodního klání podívat osobně.

Více informací na webu http://gymnastika.cstv.cz/page/9660.vysledky-results/ nebo na adrese: www.sportaerobicliberec.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…