Lidé na invalidních vozících testovali bezbariérové cesty v Mladé Boleslavi

25.07.2017 15:17

Na základě mapování bezbariérovosti Metalové cesty Mladou Boleslaví v minulém roce publikovalo Infocentrum Mladá Boleslav tyto údaje na svých webových stránkách. Díky těmto informacím, které jsou k dispozici na webu www.metalovacesta.cz, se mohla první skupina 13 pražských vozíčkářů v doprovodu dalších 7 osob koncem minulého týdne vydat na výlet do Mladé Boleslavi.

Lidé na invalidních vozících testovali bezbariérové cesty v Mladé Boleslavi
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V plánu bylo navštívit ŠKODA Muzeum, Eko-centrum Zahrada, Letecké muzeum Metoděje Vlacha a samozřejmě Metalovou cestu Mladou Boleslaví. Z důvodu časové náročnosti si ovšem mohli návštěvníci užít Metalovou cestu pouze z části. Město se návštěvníkům velice líbilo a také velmi kladně ohodnotili aktuálnost a přesnost informací o bezbariérovém přístupu. "Jeden z vozíčkářů zdůraznil, jak jsou detailní informace o případných bariérách v terénu důležité - jeho vozík například váží přes 180 kg a nedostane se do žádného podniku, kde je práh. Skupina využila všechny bezbariérové atraktivity, a tak se i podnikatelé na Staroměstském náměstí mohli těšit z obratu, který jim tito turisté přinesli," řekl vedoucí infocentra Gérard Keijsper.

Tento výlet pro vozíčkáře zorganizovala Pražská organizace vozíčkářů, která podobné aktivity organizuje zhruba dvacetkrát během sezóny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…