Litoměřice: Jubilejní slavnosti jsou příslibem dobrého piva

06.08.2019 8:38

Přípravy na Pivní slavnosti vrcholí. Již 10. ročník se uskuteční na Mírovém náměstí v sobotu 10. srpna.

Litoměřice: Jubilejní slavnosti jsou příslibem dobrého piva
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Produkty představí na 26 pivovarů z celé republiky. Litoměřický region bude reprezentovat Biskupský pivovar a Podřipský rodinný minipivovar, minipivovar Labuť a Mlýn Střížovice. Milovníky piva jistě potěší kromě mnoha jiných i pivovar Zlatá kráva, Nomád, Chroust, Antoš ze Slaného, plzeňský Raven nebo děčínský Kapitán. Pivo ze vzdálenějších koutů republiky dovezou brněnské pivovary Richard a Černá Hora a řada dalších.

Pořadatel myslí i na komfort příchozích a místo klasických TOI přistaví luxusní sanitární kontejner. Akce bude opět bez plastů. Pivo dostanete do nových půllitrů a třetinek s uchy s novou grafikou, které si zakoupíte za symbolických 50 Kč. K mytí sklenic poslouží oplachovačka, vstupné zůstává i letos 80 korun.

„Smyslem akce je snaha připomínat lidem tradici místního pivovarnictví, které se stále rozvíjí.,“ připomněla ředitelka MKZ Věra Kmoníčková. V příštím roce po mnoha letech znovu ožije litoměřický pivovar, v němž firma Hutár Agro s.r.o připravuje výrobu tří druhů piv.

S akcí se pojí i dopravní omezení. Instalace mobilního oplocení a pódia proběhne již v pátek 9. srpna v odpoledních hodinách. Občané by proto měli respektovat přechodná dopravní značení a počítat s omezením parkování na Mírovém náměstí. Silnice v jižní části náměstí (před budovou městského úřadu) bude průjezdná jednosměrně. Úsek mezi ulicemi Novobranská a 5. května bude uzavřen z důvodu instalace sanitárního kontejneru.

Program:
13:00 Hromosvod
15:00 Vesper
16:30 Sabina Uxová
18:00 Děda Mládek Illegal Band
20:00 Alkehol
21:30 Oldies párty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.