Litoměřice: Konference Kapradí nabídla učitelům přednášky i praktické dílny

08.11.2022 15:11 | Tisková zpráva

Litoměřický hrad byl v pátek dějištěm jubilejního 20. ročníku krajské konference Kapradí. Akci určenou pro pedagogy z Ústeckého kraje, kteří se zaměřují na enviromentální výuku, připravilo Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice.

Litoměřice: Konference Kapradí nabídla učitelům přednášky i praktické dílny
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Na úvod organizátoři symbolicky sfouknutím svíček na dortech připomněli nejen jubilejní ročník konference, ale také 25. výročí vzniku pobočky SEVERu v Litoměřicích. Akce se kromě pedagogů účastnila mimo jiné i nová krajská koordinátorka environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Daniela Spiesová a nechyběli ani zástupci města starosta Radek Löwy a místostarostové Jiří Adámek a Petr Panaš.

Po úvodních slovech následovala přednáška ředitele SEVERu v Horním Maršově Jiřího Kulicha, který připomněl začátky ekologické výchovy v Česku a její postupný vývoj až do současnosti. O stavu EVVO v Ústeckém kraji ve světle výzkumu podrobně hovořil Roman Kroufek z Pedagogické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Konference Kapradí pokračovala do odpoledních hodin v prostorách Základní školy Na Valech, kde na účastníky čekaly dílny, které nabídly praktické informace a ukázky, jak zařadit aktivity z oblasti ekologické výchovy do výuky na školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…