Litoměřice: Město nabízí kompostéry zdarma

25.07.2019 16:01

Kompostéry zdarma nabízí město Litoměřice svým obyvatelům. O jejich nákupu rozhodla minulý týden rada města. Litoměřický městský úřad tak vychází vstříc obyvatelům a zároveň se snaží o omezení používání dosud hojně využívaných big bagů (velkoobjemových vaků).

Litoměřice: Město nabízí kompostéry zdarma
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Zájemci, kteří se přihlásí, získají kompostéry do svého vlastnictví. „Podmínkou pro podání žádosti je trvalé bydliště v Litoměřicích, nulové dluhy vůči městu a pozemek v osobním vlastnictví nacházející se v katastru Litoměřice nebo Pokratice,“ vysvětlil Pavel Gryndler, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích s tím, že již nyní eviduje asi 30 žádostí.

Kompostéry mají objem 1 kubík, jsou z pozinkovaného profilovaného plechu. Jde o stavebnicový systém, který je snadno demontovatelný. Dají se také snadno rozšířit o další stejně velkou část, tu si však již zájemci musí zakoupit sami přímo u dodavatele, společnosti Meva, a.s. Kompostér je možné vidět na Městském úřadě Litoměřice, odboru životního prostředí, Pekařská 2, třetí patro.

Žadatelé se mohou hlásit do konce srpna na odboru životního prostředí u sl. Slabochové – tel. 416 916 175, e-mail: kristyna.slabochova@ litomerice.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…