Litoměřice: Nový dendrofon na Mostné hoře naučí děti poznávat stromy

26.10.2019 8:38

Nový edukační prvek je k dispozici na hřišti pod Mostnou horou. Včera zde byl slavnostně uveden do provozu dendrofon, který děti naučí poznávat stromy dle tvaru koruny, kůry, plodu, listu, struktury a barvy dřeva, a hlavně podle zvuku. Každé dřevo totiž zní jinak.

Litoměřice: Nový dendrofon na Mostné hoře naučí děti poznávat stromy
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Na děti, které se včera zprovoznění zúčastnily, čekaly zajímavé informace o přírodě a také drobné soutěže. „Dětem jsme vysvětlili k čemu dendrofon slouží, pohovořili jsme o lese i o tom, co se v něm smí a nesmí. Žáci si odnesli pexesa a omalovánky s lesní tématikou,“ sdělila Miroslava Jirků z Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích.

dendrofon

Prvek byl pořízen z dotace na environmentální mikroprojekt od společnosti Mondi Štětí, stejně jako minulý rok ekologické hry na chodník. Město dále z dotace zakoupilo naučná dřevěná pexesa s lesní tématikou, dřevěná otočná kola, která učí děti poznávat zvířecí stopy a plody a listy stromů, dřevěná puzzle a další drobný naučný materiál. „Využit bude při akcích města a nabídneme ho k zapůjčení vzdělávacím institucím pro příkladnou výuku v hodinách,“ doplnila Miroslava Jirků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…