Litoměřice: Oblastní muzeum se představí v čase. Projde proměnou?

22.01.2018 18:16

Oblastní muzeum v Litoměřicích se připravuje na rozsáhlou rekonstrukci. O jejím termínu však ještě nebylo rozhodnuto. Muzeum proto vytvořilo urychlený výstavní plán pro první polovinu roku 2018. Nebude se však jednat o „nouzové řešení“. Muzeum připravuje na výstavu představující historii objektu bývalé radnice. Budova se rozloučí s občany a představí se v novém.

Litoměřice: Oblastní muzeum se představí v čase. Projde proměnou?
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„V první fázi jsme rozhodli o prodloužení stávající autorské výstavy Tajemství barokní knihy, o kterou je velký zájem,“ sdělil k programu na letošní rok ředitel Oblastního muzea v Litoměřicích Tomáš Wiesner. Muzeum až do dubna 2018 připravuje komentované prohlídky a také pokračování série workshopů zabývajícími se nejen knihařskými technikami. „Výstava Tajemství barokní knihy je naprosto unikátní, kreativní a náročná. Dalších 10 až 12 let nic podobného připravovat nebudeme,“ dodal ředitel Tomáš Wiesner.

Vzhledem k plánované rekonstrukci významné historické budovy bývalé radnice města Litoměřice, která první expozici muzea nabídla v roce 1910, připravuje Oblastní muzeum v Litoměřicích výstavu „Jak šel čas…“ s podtitulkem „Muzeum na fotografiích“. „Chceme připomenout historii této významné budovy od jejího vzniku až po současnost. Kromě fotografií, kterých má muzeum ve sbírce okolo 10 tisíc, vystavíme také archiválie, 3D předměty, zvažujeme představení 3D vizualizace projektu na revitalizaci, projekce a podobně,“ informoval Tomáš Wiesner.

Projekt na revitalizaci budovy muzea spolu s žádostí o dotaci vypracovalo jako vlastník objektu město Litoměřice ve spolupráci s Oblastním muzeem Litoměřice, dokument následně předložilo Integrovanému regionálnímu operačnímu programu (IROP). V současné době se čeká, jak IROP o dotaci pro projekt s finanční náročností v hodnotě 50 milionů korun rozhodne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…