Litoměřice: Policisté upozorňovali seniory na lákadla pro zloděje

15.12.2023 19:26 | Tisková zpráva

Auto není trezor a Pozor na zloděje. Dvě preventivní akce najednou se zaměřením na seniory uspořádali ve čtvrtek dopoledne městští a státní policisté ve spolupráci s odborem sociálních věcí a zdravotnictví litoměřického městského úřadu u „spodního“ Penny marketu vedle autobusového nádraží.

Litoměřice: Policisté upozorňovali seniory na lákadla pro zloděje
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„V rámci první akce kontrolujeme vozidla u obchodních center, stadionů či kulturních domů, zda v autech nejsou věci lákající zloděje. Pokud ano, dáváme za stěrače preventivní letáčky, které obsahují i kontakty na policii, hasiče či záchrannou službu,“ sdělila Pavla Kofrová, tisková mluvčí litoměřického územního odboru Policie ČR.

Druhá část akce spočívala v oslovování seniorů mířících do nebo z obchodu. „Upozorňovali jsme je na ostražitost a hlídání si svých osobních věcí. Hodně starších lidí si totiž odloží tašku do nákupního vozíku, pak vybírají z regálu zboží, aniž by si uvědomili, že to je právě ten okamžik, na který zloději čekají,“ upozornila Pavla Kofrová.

Tyto preventivní akce dělají policisté ve spolupráci s městem několikrát do roka, zejména v obdobích zvýšené „nákupní horečky“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…