Litoměřice: Zakoupením květu vlčího máku podpoříte válečné veterány

04.11.2022 21:21 | Tisková zpráva

Sytě červené květy vlčího máku pokrývaly hroby vojáků padlých na západní frontě první světové války a staly se symbolem Dne válečných veteránů. Ten se celosvětově slaví 11. listopadu, v den, kdy byla v roce 1919 podpisem příměří ukončena první světová válka.

Litoměřice: Zakoupením květu vlčího máku podpoříte válečné veterány
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

U této příležitosti si však nepřipomínáme pouze hrdiny bojů první světové války, ale také další bojovníky za svobodu. Jednou z možností, jak jim vyjádřit úctu, je připnutí květu vlčího máku z červeného plátna na oděv. Symbolický květ si zájemci mohou od dnešního dne zakoupit i v informačním centru na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Doporučený příspěvěk je 30 korun.

„Vlčí máky budou v infocentru k dispozici až do 30. listopadu,“ informoval vedoucí správního odboru městského úřadu Jaroslav Lachman, který přišel sbírku podpořit společně s místostarostkou Litoměřic Alenou Rožcovou (oba na snímku).

Výtěžek z veřejné sbírky poputuje prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa na přímou pomoc lidem, kteří za nás nasadili své životy, a zaznamenání jejich příběhů.

Sbírku je možné podpořit také online. Více informací naleznete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.