Litoměřice nadále patří mezi šampiony Zdravých měst

14.12.2022 6:27 | Tisková zpráva

Město Litoměřice znovu zabodovalo v Lize Národní sítě Zdravých měst ČR (NSZM ČR). Již počtvrté se dostalo mezi nejlepší města, městské části, kraje a obce, které získaly titul šampionů. Slavnostní předávání ocenění proběhlo v pondělí 12. prosince v reprezentativních prostorách budovy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (PS PČR) v Praze. Záštitu nad akcí převzala 1. místopředsedkyně PS PČR Věra Kovářová, aktu se dále zúčastnili náměstek ministra vnitra David Sláma či ředitel NSZM ČR Petr Švec.

Litoměřice nadále patří mezi šampiony Zdravých měst
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Ocenění je udělováno za soubor opatření směrem k občanům, zejména pak za příkladnou participaci neboli zapojování obyvatel města do jeho rozvoje. Rád bych touto cestou poděkoval bývalému politikovi Zdravého města Litoměřice panu Petru Hermannovi, který příkladně stál v jeho čele dvacet let,“ sdělil městský zastupitel Josef Douša, jenž se minimálně na následující čtyři roky stal Hermannovým nástupcem.

Litoměřice mají nakročeno k podobným úspěchům i do budoucna, a to díky tomu, že byl pro příští rok navýšen participativní rozpočet města z 200 tisíc korun na rovný milion. „Díky tomu budeme moci podpořit více zajímavých projektů a nápadů, s nimiž občané přijdou. Z toho mám velkou radost,“ dodal Josef Douša.

Za rok 2022 získali nejvyšší ocenění kromě Litoměřic i tito členové Národní sítě Zdravých měst ČR: Kraj Vysočina, statutární města Brno a Jihlava, města Chrudim, Kopřivnice, Rožnov p. Radhoštěm, Velké Meziříčí, městské části Praha 10 a Praha 12 a obec Bory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…