Litomyšl: Křest průvodce a nástěnného kalendáře na rok 2016

28.09.2015 18:15

Přípravy na další turistickou sezónu jsou v plném proudu. V rámci ArchiMyšle bude představen nový průvodce a nástěnný kalendář Zámecké návrší Litomyšl 2016. Křest proběhne v sobotu 3. října od 18.00 hodin v rámci programu Na pivo s architekty v zámecké jízdárně. Kalendář se bude v rámci akce prodávat s výraznou slevou.

Litomyšl: Křest průvodce a nástěnného kalendáře na rok 2016
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Letošní turistická sezóna ještě ani neskončila a přípravy na tu další jsou v plném proudu.

V rámci letošního ročníku Světového dne architektury budou slavnostně představeny hned dva materiály prezentující naše krásné město „L“.

Tím prvním je nový průvodce „Litomyšl – světové dědictví UNESCO“, který vyšel v české, anglické a německé mutaci v celkovém nákladu 3 tisíce kusů. Průvodce do kapsy realizovalo Vydavatelství MCU z Českého Krumlova ve spolupráci s městem Litomyšl jako svoji 21. publikaci v této oblíbené řadě. Autorem textů je René Klimeš, ředitel Regionálního muzea v Litomyšli, většina fotografií pochází z dílny místních fotografů, Pavla Vopálky, Františka Renzy či Jaroslava Horáka. Průvodce přístupnou formou mapuje veškeré zajímavosti a krásy rodného města Bedřicha Smetany. Prostor je zde věnován samozřejmě také renesančnímu zámku a přilehlému areálu na Seznamu UNESCO. Nechybí mapky, plány, otvírací hodiny a další užitečné a důležité informace. Průvodce obsahuje také řadu zajímavostí v sekci „Víte, že…“ i v oddíle „Náš tip“. Speciální dvoustrana je věnovaná Litomyšlskému zázraku – tedy soudobé architektuře v našem městě. Naleznete zde 10 tipů na výlet, 10 tipů pro sport, 10 tipů pro rodiny s dětmi, 10 tipů pro volný čas či seznam 10 TOP pravidelných akcí v Litomyšli. Věříme, že se nám do bezmála sedmdesátistránkového průvodce podařilo shromáždit opravdu to nej… co je v našem městě k vidění. Ostatně, posuďte sami, kapesní průvodce je již v prodeji nejen v Litomyšli, ale i v dalších prodejních místech Vydavatelství MCU, případně i na www.vydavatelstvimcu.cz.

Druhým materiálem, který se mnohým z nás bude v roce 2016 jistě hodit, je nástěnný kalendář Zámecké návrší Litomyšl 2016. Čtvercový kalendář představuje všechny revitalizované objekty ze zámeckého návrší. Kombinuje prostor prezentační s prostorem plánovacím. V rámci kalendária si tak budete moci sami zaznamenat akce či události, kterým chcete dát v daném měsíci přednost. Výjimečná je i textová část kalendáře, která vám blíže představí rekonstrukci jednotlivých objektů, seznámí vás s cenou za rekonstrukci i s autory, podle kterých se revitalizace jednotlivých částí zámeckého návrší prováděla. Za fotografie děkujeme Františku Renzovi, Pavlu Vopálkovi a Jaroslavu Horákovi. Kalendář pochází z grafické dílny Jiřího Lammela, o tisk se postarala Tiskárna H.R.G. Litomyšl. I tento materiál si již můžete zakoupit v informačních centrech či místních knihkupectvích.                               

Věříme, že se nové materiály budou líbit a přilákají do našeho města i řadu nových návštěvníků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…