Litomyšl: Při výměně svítidel může docházet k omezením provozu

09.03.2015 20:34

V průběhu března dojde v některých částech Litomyšle k postupné výměně svítidel veřejného osvětlení. „Bude se měnit v ulicích T. G. Masaryka, Mařákova, Tyršova, Zámecká, Havlíčkova, Sokolovská, Kpt. Jaroše, Moravská a autobusové nádraží,“ informuje projektový manažer Ing. Eduard Paulík z firmy D-energy s.r.o. Rychnov nad Kněžnou, která bude práce provádět.

Litomyšl: Při výměně svítidel může docházet k omezením provozu
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Při výměně 305 svítidel bude nezbytné využít techniku – vysokozdvižná plošina vždy zabereme část vozovky. „Pokud je na dané části komunikace odstavný pruh, řidiči by omezení neměli příliš pocítit. V opačném případě dojde k zúžení komunikace, toto zúžení bude v délce max. 40 m,“ upřesňuje Paulík. Nejrušnější části komunikace (např. křižovatka u autobusového nádraží) bude firma řešit v době nižší intenzity provozu. V nejfrekventovanějších místech budou přítomni i strážníci městské policie. 

Harmonogram prací ovšem může ovlivnit počasí, provoz, ale i vegetace u sloupů. „Je možné, že budeme nuceni vynechat některé světelné body a vrátit se k nim později. Toto může nastat z různých příčin - zmíněná vegetace, úprava výložníků, stav sloup či svorkovnice apod.,“ dodává Eduard Paulík. V následujících měsících postupně dojde k výměně svítidel v dalších částech města. Začátkem března již byla zkušebně vyměněna některá svítidla na ulici T. G. Masaryka.

Veřejného osvětlení je součástí projektu úspory energií metodou EPC. Předmětem projektu jsou všechny tři litomyšlské základní školy, městská sportovní hala, objekty městského úřadu na ulicích J. E. Purkyně a Bří Šťastných, 2. mateřská škola a veřejné osvětlení. Projekt zahrnuje nejen výměnu svítidel veřejného osvětlení za LED, ale také výměnu vybraných rozvaděčů, úpravy na kotelnách a otopných soustavách, výměnu vzduchotechnických jednotek, modernizaci regulace v jednotlivých systémech vytápění a vzduchotechniky, výměnu svítidel v budovách, úspory na hospodaření s vodou, opatření vedoucí k omezení přehřívání sportovní haly.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomysl.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…