Litomyšl má nové dětské dopravní hřiště

14.07.2019 6:32

Děti patří mezi nejohroženější účastníky dopravního provozu. Na silnicích na ně čeká řada nebezpečí, a proto se v posledních letech po celé republice budují dopravní hřiště, kde se hravou formou mohou naučit základním pravidlům bezpečnosti v dopravě. Jednu takovou plochu máme nově i v Litomyšli.

Litomyšl má nové dětské dopravní hřiště
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Starostové z celého Litomyšlska slavnostně otevřeli dopravní hřiště na „Wembley“. V příštích týdnech se ještě chystá doplnění laviček, návštěvního řádu a dalších drobností, připravuje se také oprava plotu a sousedního hřiště.

Upozorňujeme rodiče i pedagogy, že vstup je na vlastní nebezpečí. V areálu se prosím chovejte tak, abyste neohrozili další návštěvníky. Malým „účastníkům provozu“ přejeme mnoho šťastných kilometrů, snad se hravou formou naučí, jak se mají chovat nejenom na silnici.

Hřiště je volně přístupné všem školám a školkám z celého Litomyšlska. Na dopravní výchově se budou podílet i strážníci Městské policie Litomyšl a okolní obce. V současné době se řeší možnost výpůjčky kol a koloběžek pro potřeby škol a školek.

Mikroregion Litomyšlsko na projekt získal z Pardubického kraje částku 282 tisíc korun, dalších 120 tisíc zaplatí spolek místních obcí ze svého rozpočtu. Na ploše zhruba 30 x 32 metrů jsou vyznačeny hlavní a vedlejší silnice, přechody, křižovatky, kruhový objezd, nechybí ani celá řada dopravních značek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…