Litvínov: Město podpoří další podnikatele v souvislosti s dopady COVID-19

08.06.2020 13:59

Radní města Litvínova souhlasili s odpuštěním poplatku za užívání veřejného prostranství v podobě restauračních zahrádek. A to za období od 1. dubna do 30. září tohoto roku.

Litvínov: Město podpoří další podnikatele v souvislosti s dopady COVID-19
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Městský úřad Litvínov zatím povolil šest předzahrádek, které jsou umístěné na veřejném prostranství (2 cukrárny, 2 restaurace, 1 pizzeria, 1 barber shop). Místní poplatek za předzahrádku je hrazen měsíční paušální částkou ve výši 1000 korun.

„Písemně se na mne obrátila majitelka cukrárny, která v Litvínově působí dlouhou řadu let, se žádostí o prominutí poplatku za předzahrádku. S ohledem na bezpečnostní pokyny proti šíření COVID-19 totiž na zahrádce smí být méně zákazníků, než je tomu obvyklé. Logicky to tak má na podnikatele finanční dopad,“ uvedla starostka Kamila Bláhová.

Rozhodnutí o prominutí nesmí být diskriminační a musí být učiněno pro všechny poplatníky konkrétního místního poplatku definovaného dle obecně závazné vyhlášky, proto se toto prominutí týká všech podnikatelů, kteří v Litvínově získali povolení k provozování předzahrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…