Litvínov: Sportovní haly na Osadě nebudou

08.03.2015 20:31

V květnu loňského roku požádal občan Litvínova o odkoupení pozemku v ul. Ladova z majetku města za účelem přičlenění k nemovitosti s realizací investičního záměru – Rekonstrukce a výstavba dvou sportovních multifunkčních hal na Osadě. Svůj záměr za cca 15 mil. Kč představil začátkem roku starostce Litvínova Kamile Bláhové a místostarostovi Milanu Šťovíčkovi.

Litvínov: Sportovní haly na Osadě nebudou
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Proti jeho záměru se postavilo přes stovku lidí z lokality, které by se případná investice dotkla. Vedení města proto hledalo cestu, jak poskytnout prostor pro vyjádření investorovi i obyvatelům Osady. Nabídlo veřejné slyšení, na kterém by budoucí investor představil plán výstavby dvou sportovišť právě obyvatelům, kteří v dotčené lokalitě bydlí, a prostor k vyjádření tak měli získat i obyvatelé Osady. Poté se měly orgány města objektivně rozhodnout, jak s pozemkem naloží.

„Zastávám názor, že by zvolená politická reprezentace měla naslouchat obavám lidí, kterých se aktivity v blízkosti jejich obydlí dotýkají. Vzhledem k tomu, že se na vedení města právě obyvatelé Osady z okolí plánované investice obrátili, nabízeli jsme možnost veřejného slyšení,“ komentovala snahu města starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Protože se investor nepovažuje za nepřítele Litvínova a strůjce palčivých témat, jak písemně sdělil starostce Kamile Bláhové, odstoupil od svého záměru i od žádosti na odkoupení příslušné parcely v k. ú. Horního Litvínova. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mulitvinov.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…