Louny: ZŠ Prokopa Holého – rekonstrukce střechy plaveckého pavilonu

23.07.2018 17:37

O nutnosti rekonstrukce části objektu plaveckého pavilonu bylo rozhodnuto v roce 2015.

Louny: ZŠ Prokopa Holého – rekonstrukce střechy plaveckého pavilonu
Foto: archív autora
Popisek: Louny

První projektová dokumentace, zadaná přímo ředitelkou ZŠ Prokopa Holého, byla odboru správy majetku odevzdána v 04/2016, zahrnovala pouze výměnu podhledu vč. hydroizolace a zateplení nad místností bazénu, nástavbu zastřešení nad zázemím bazénu, zateplení střechy nad strojovnou vzduchotechniky, vyzdívky a osazení nových oken místo polykarbonátové výplně v místnosti bazénu a zateplení stropu nad technickým podlažím.

Akce byla zařazena do rozpočtu města na rok 2017, kdy bylo vypsáno výběrové řízení na dodavatele stavebních prací, nicméně pro nedostatek uchazečů o veřejnou zakázku a dále kvůli vyšším nabídkovým cenám oproti rozpočtu projektanta bylo výběrové řízení zrušeno. Ukázalo se, že stav konstrukce je v mnohem horším stavu, než byl původní předpoklad projektanta. Proto město nechalo zpracovat stavebně-technický průzkum konstrukce střechy. Na základě výsledků průzkumu zadalo město změnu projektu, která nově řeší i výměnu vrchního pláště, sanaci nosné konstrukce střechy a ocelových příhradových vazníků.

Degradační procesy nosné konstrukce a vrchního pláště tvořeného trapézovými plechy s betonovým krytem byly způsobeny dlouholetou nefunkční vzduchotechnikou a nefunkčním odizolováním střešního prostoru od prostoru bazénu. Po výměně vzduchotechniky v roce 2017 zůstal stále problém odizolování. Bazénové prostředí je silně agresivní a došlo tak ke stejným degradačním procesům jako u již zdemolované bazénové haly.

Po aktualizaci projektové dokumentace město vypsalo výběrové řízení, kdy opět obdrželo pouze jedinou nabídku od společnosti PETROM STAVBY, a.s. Nabídka činila 7.873.126 Kč bez DPH oproti rozpočtu dle projektu ve výši 6 144 966 Kč bez DPH. Výsledek výběrového řízení byl postoupen ke schválení radě města. Vzhledem ke stále se opakujícím výběrovým řízením, nedostatečnému zájmu uchazečů o tuto zakázku, zhoršujícímu stavu konstrukce střechy, kdy již hrozil propad vrchního pláště zejména v zimních měsících a k možnému vzniku škody na nezávadném a neporušeném majetku, rada města výsledek schválila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…