Luhačovice: Oranžové hřiště bude jedním z nejnavštěvovanějších v republice

31.07.2018 14:32

Nové Oranžové hřiště v Luhačovicích bude zřejmě jedním z nejnavštěvovanějších v republice. Každoročně se na něm vyřádí desítky kluků a holek, kteří v Luhačovicích bydlí, přes dvě tisícovky malých pacientů lázní, stovky žáků přijíždějících do města se školami z Ostravska na ozdravné pobyty i tisícovky dětí turistů.

Luhačovice: Oranžové hřiště bude jedním z nejnavštěvovanějších v republice
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

Hřiště s novými atrakcemi, na které přispěla Nadace ČEZ přes 175 000 korun, otevřeli v červenci zástupci lázní, města i obecně prospěšné společnosti Lázeňská kolonáda.

"Každoročně se snažíme vylepšovat nejen léčebné procedury a technické zázemí lázeňských objektů, ale také prostředí pro volný čas klientů. Pokud můžeme něco udělat pro ty nejmenší, máme o to větší radost. Těší nás, že nám v tom Nadace ČEZ pomohla, protože nové Oranžové hřiště bude sloužit nejen našim malým pacientům, ale všem dětem, které do Luhačovic zavítají," řekl generální ředitel Lázní Luhačovice Eduard Bláha.

Společnou iniciativu lázní, města a Nadace ČEZ přivítali také odborníci, kteří mají rehabilitaci dětí v Luhačovicích na starost. "Nové hřiště bude pro naše malé klienty velkým přínosem. Léčebné procedury jsou pro malé děti poměrně náročné, takže možnost rozptýlit se pohybem hned za branami léčebny jim určitě přijde k duhu," dodala ředitelka Dětské léčebny Lázní Luhačovice Jana Rydlová.

Oplocené, ale neuzamčené

Hřiště bude přístupné nejen malým pacientům z lázeňského domu Vítkov, ale i dalším dětem z města a okolí. Správu a pravidelnou údržbu bude provádět technické oddělení lázní. Hřiště je oplocené, ale neuzamčené.

„Nadace ČEZ podporuje vznik různých hřišť, od hrací plochy pro nejmenší děti s pískovišti a prolézačkami, přes dopravní a sportovní hřiště až po workoutová hřiště pro seniory. Oranžové hřiště v Luhačovicích poslouží navíc dětem z místní léčebny a snad jim tak zpříjemní zdejší pobyt. Podmínkou našeho grantového programu vždy je, aby bylo hřiště veřejně přístupné, bez poplatku, a aby se o něj obce a města dobře staraly,“ dodala ředitelka nadace Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…