Mariánské Lázně slavnostně otevřou Stezku spisovatelů

04.08.2019 20:06

Johann Wolfgang Goethe, Franz Kafka či Mark Twain - to jsou pouze někteří spisovatelé, kteří jsou úzce spjati s Mariánskými Lázněmi. Na jejich počest byla vybudována naučná „Stezka spisovatelů“, jež prostřednictvím vzpomínek, citátů a děl oživuje místa, kde žili, tvořili a odpočívali.

Mariánské Lázně slavnostně otevřou Stezku spisovatelů
Foto: muml.cz
Popisek: Mariánské Lázně

Projekt finančně podpořil Karlovarský kraj a město Mariánské Lázně. Přijďte na slavnostní otevření stezky s bohatým programem, které se uskuteční v neděli 11. srpna od 14 do 18 hodin na kolonádě.

Za projektem „Stezky spisovatelů“ stojí jmenovitě Infocentrum města Mariánské Lázně, Městská knihovna, Městské muzeum, Ludmila Míková, Vladimír Páral a Miloslav Vrána. Panely jsou instalovány po celém městě tak, aby vznikla trasa, která provede turistu po městě a zároveň mu připomene, jací významní čeští i zahraniční spisovatelé město navštívili. Ke stezce je rovněž připravována mapa s trasou a webové stránky v jazykových mutacích. Trasu lze využít také jako výukový okruh pro studenty literatury. Bude k ní totiž existovat literární kvíz, za jehož vyluštění získá účastník odměnu.

Návštěvníci, kteří dorazí v neděli 11. srpna na kolonádu, se mohou těšit na zábavné odpoledne s významnými hosty, hudebním doprovodem, vařením marmelády, úpravou sklenic a soutěží o skvělé ceny. Akcí bude provázet Alexandr Komarnický, zahraje kapela Jazz Cakes a své básně přednese herec a básník Petr Batěk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…