Mělnická vánoční cesta k Ježíškovi

01.12.2019 8:38

Město Mělník bude mít od letošního roku novou tradiční akci pro děti s názvem Mělnická vánoční cesta k Ježíškovi. Každoročně se na čtrnáct dní v prosinci otevře v parku Na Polabí v prostorách před DDM Mělník cesta, na které budou pro děti připraveny stylové informační cedule s vánočními úkoly.

Mělnická vánoční cesta k Ježíškovi
Foto: melnik.cz
Popisek: Mělník, náměstí

U první informační cedule nebo na recepci v DDM Mělník si děti vyzvednou soutěžní kartičku, do níž si budou zaznamenávat splnění daného úkolu na každém stanovišti. Po splnění posledního úkolu si mohou v prostorách vestibulu DDM Mělník vyzvednout malou odměnu od Ježíška. Mohou si však také vyzkoušet některé staročeské vánoční zvyky, jako například pouštění lodiček, házení pantofle. Zároveň budou mít děti možnost napsat dopis Ježíškovi a vhodit ho do jeho poštovní schránky. Vestibul bude vyzdoben ve staročeském duchu, aby děti viděly, jak trávili Vánoce naši předci, součástí výzdoby je i slámový Betlém.

Autorkou projektu je Mgr. Helena Jiráčková, která chce ukázat dětem, že Vánoce nejsou jen o hmotných dárcích, ale i o maličkostech, úctě a o společně stráveném čase. Cestu mohou navštívit děti také s rodiči.

Úkoly na Mělnické vánoční cestě k Ježíškovi se budou každoročně obměňovat. Na zadání úkolů se bude moci podílet široká veřejnost.

Projekt je realizován z finančních prostředků města Mělníka.

Mělnická vánoční cesta bude slavnostně otevřena veřejnosti dne 2. prosince 2019 při příležitosti akce Rozsvěcení vánočního stromečku v DDM Mělník. Cestu můžete navštívit denně od 10 do 17 hodin. Těšíme se na setkání u nás v Domečku.

Lenka Loučková, DDM Mělník
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …