Mělník: Papírové parkovací karty nahradí elektronický systém

20.11.2019 16:59

Od začátku ledna příštího roku budou papírové parkovací karty definitivně nahrazeny elektronickým systémem, který město Mělník nově zavádí. V současné době se dokončují všechny potřebné technické přípravy.

Mělník: Papírové parkovací karty nahradí elektronický systém
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Mělník, kde je soutok Vltavy s Labem

Stávající držitelé parkovacích karet budou na začátku letošního prosince obeslání vysvětlujícím dopisem, kde budou uvedeny všechny podrobnosti, tedy konkrétní ceník a pravidla. Následně se mohou současní držitelé dostavit na městský úřad kdykoliv v úředních hodinách až do konce roku. Tentokrát už nebude záležet na pořadí, který z žadatelů se dostaví jako první. Administrátor zkontroluje, zda splňuje podmínky pro přidělení parkovacího oprávnění podle nových pravidel a ověří všechny potřebné údaje. To ovšem bude jediná fyzická návštěva, v následujících letech už bude stačit žádost prodloužit pouze elektronicky. Upravovat se bude nejen ceník, ale částečně i pravidla pro držitele. Podrobnosti jsou zatím v jednání a vše bude schvalovat rada města.

Jakmile radní schválí potřebné dokumenty, budou vyvěšeny na webových stránkách města a následně samozřejmě i v měsíčníku Mělnická radnice.

Držitelé elektronických karet v podstatě zaregistrují jen své registrační značky vozidel. Strážníci potom po vyfocení značky zaparkovaného auta ze systému zjistí, zda je vůz skutečně držitelem elektronické parkovací karty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…