Město Lanškroun udělilo dvě pamětní medaile

11.01.2018 16:03

Město ocenilo dlouhodobou práci v oblasti průmyslového rozvoje Lanškrouna a Lanškrounska pamětní medailí.

Město Lanškroun udělilo dvě pamětní medaile
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Ve středu 10. ledna 2018 byly slavnostně předány 2 pamětní medaile města Lanškroun prezidentovi a viceprezidentovi společnosti AVX Corporation za významné přispění k rozvoji Lanškrouna a Lanškrounska.

John Jenkins Sarvis

Pan John Jenkins Sarvis pracuje pro společnost AVX Corporation sídlící ve Fountain Inn ve státě Jižní Karolina, USA, od roku 1973. Před rokem 1998 zastával různé marketingové a operační pozice. V roce 1998 se stal viceprezidentem divize keramiky a v roce 2005 povýšil na viceprezidenta pro keramické produkty. V této funkci setrval do roku 2015. 

V dubnu 2015 se stal pan John Jenkins Sarvis generálním ředitelem a prezidentem společnosti. Současně zastává funkci předsedy představenstva, a to od roku 2016.

Seid Willing King

Pan Seid Willing King nastoupil do společnosti AVX Corporation v roce 1984 po absolvování Boston University, obor elektrotechnika. Do roku 2000 zastával pozici v oblasti technických služeb, prodeje a marketingu. V roce 2000 se stal ředitelem marketingu a setrval v této funkci 4 roky. V roce 2004 povýšil v této oblasti na pozici viceprezidenta a zastával tuto funkci do roku 2012. Následující rok 2012 – 2013 se stal zástupcem generálního ředitele tantalových výrobků a následně viceprezidentem pro tantalové výrobky.

Od roku 2015 je pan Seid Willing King vrchním viceprezidentem pro tantalové kondenzátory ve společnosti AVX Corporation.

Společnost AVX Czech Republic s. r. o.

Před třiceti lety, v roce 1987, AVX Corporation převzala provoz tantalových kondenzátorů ve dvou závodech firmy STC v Německu a Velké Británii a o tři roky později, v roce 1990, zahájila v lanškrounské firmě TESLA montáž tantalových kondenzátorů pro tyto převzaté závody.

V roce 1992 byla založena společnost AVX Czech Republic s. r. o. a v roce 2017 oslavila své 25. výročí.

Příspěvek české AVX významně zvýšil podíl AVX na světovém trhu tantalových kondenzátorů. Ten vzrostl během devadesátých let z přibližně 2 na 20 a více procent a v dnešní době se pohybuje již okolo 30 procent. Významně se na tom podílí výzkum a vývoj nových technologií a tantalových výrobků v lanškrounské AVX.

Vysoce rozvinuté průmyslové prostředí města Lanškroun podporuje rozvoj společnosti AVX nejen v České republice ale i v zahraničí, a to poskytovanými službami a především výrobou speciálních strojů. AVX byla vždy největší firmou ve městě a tuto pozici si udržuje.

Město Lanškroun děkuje panu Johnu Jenkins Sarvisovi, panu Seid Willing Kingovi a AVX Corporation za jejich významnou roli v rozvoji průmyslu ve městě.

Rada města udělila pamětní medaili Johnu Jenkinsu Sarvisovi a Seidu Willingu Kingovi za významné přispění k rozvoji Lanškrouna a Lanškrounska.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…