Město Vsetín podporuje vsetínský hokej

20.09.2017 7:28

Tým mužů VHK ROBE Vsetín bude i nadále finančně podporován vsetínskou radnicí.

Město Vsetín podporuje vsetínský hokej
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Avšak vzhledem k tomu, že jde o profesionální tým, nebude to možné v rámci běžných dotačních programů, jako tomu bylo doposud. Mužský hokej tak obdrží finanční příspěvek formou podpory de minimis, jejíž výše je evropskou legislativou omezena na 200 tisíc eur za tři roky. Všichni hokejisté, tedy dospělí i mládež, mohou ale i nadále počítat s podporou města.

Po vítězství ve II. lize a úspěšné baráži získal tým VHK ROBE v červnu 2017 licenci na účast ve WSM lize (tzv. 1. lize), která je druhou nejvyšší soutěží v České republice. Stal se tak profesionálním týmem, který podle platné legislativy nemůže být příjemcem dotací města stejnou formou, jako v minulosti, kdy byl tým amatérský.

Město Vsetín ale hodlá vsetínský mužský hokej i nadále podporovat, a proto hledalo vhodný a právně čistý model, jak toto učinit. „Dle zpracované analýzy se jako nejvhodnější nabízí podpora de minimis ve smyslu nařízení Komise Evropské unie. V rámci tohoto režimu je možné poskytnout podporu až do výše 200 tisíc eur za tři po sobě jdoucí roky,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

Právě z tohoto důvodu zastupitelé na svém zářijovém zasedání schválili uzavření dodatku smlouvy, kde bude specifikováno přidělení již schváleného objemu finančních prostředků na období od 1. 1. 2017 do 30. 4. 2017, kdy se jednalo o standardní městskou dotaci ve výši 386 tisíc korun, a pro období od 1. 5. 2017 do 31. 12. 2017 se jedná o podporu de minimis, v rámci které bude vsetínským hokejistům poskytnuta dotace ve výši 563 tisíc korun.

Radnice však nepodporuje vsetínský hokej pouze finančně. Již loni byla zahájena rekonstrukce zimního stadionu Na Lapači, který je ve vlastnictví města. Oprava zimního stadionu je rozdělena do pěti etap. „První etapa začala v loňském roce a týkala se výměny chladícího systému ledové plochy, světelných tabulí a nově přibyla i velká LED obrazovka,“ vyjmenoval starosta Růžička s tím, že si tato investice vyžádala zhruba 10 milionů korun. Druhou etapu město rozdělilo do dvou let, letos se zhotovila první část, v rámci které se se opravila pravá část pod polovinou tribuny na stání, tedy šatny domácího týmu včetně všech návazných místností. Tato investice si vyžádala bezmála 11,3 milionů korun s tím, že v roce 2018 by se měla dokončit levá polovina. „V horizontu pěti let by se do vsetínského Lapače mělo investovat kolem padesáti 50 milionů korun, aby zimní stadion byl důstojným a současným požadavkům odpovídajícím sportovním stánkem,“ uzavřel vsetínský starosta.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…