Město poskytne finance na projekt Praha bezpečně online

11.10.2011 14:11

Rada v rámci grantů v oblasti prevence kriminality pro rok 2011 schválila poskytnutí finančních prostředků ve výši 929 600 korun na projekt Praha bezpečně on-line. Oddělení prevence kriminality ve spolupráci s Národním centrem bezpečnějšího internetu připravilo semináře pro Městské části Praha 1 - 22, které probíhají již od září. Samostatná konference na toto téma se uskuteční v zastupitelském sále Magistrátu hl. m. Prahy již zítra, ve středu 12. října 2011.

Město poskytne finance na projekt Praha bezpečně online
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

„Hlavním cílem projektu je ochrana pražské veřejnosti před nebezpečími spojenými s užíváním internetu a prevence před online kriminalitou. Ze současných výzkumů internetu vyplývá, že rizikovou skupinu tvoří děti a mladiství. Ti si často nejsou vědomi velkých hrozeb spojených s internetem," řekl k projektu Praha bezpečně online primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda a dodal: „V rámci projektu vznikne síť informovaných profesionálů, kteří kvalifikovaně zajistí základní poradenství k rizikům internetu a přispějí tak k účinné prevenci."

Jak vyplývá z uvedeného výzkumu agentury TNS AISA, 37 % českých děti ve věku 14-15 let komunikuje na internetu s cizími lidmi, 14 % děti v tomto věku se osobně schází s lidmi, které na internetu poznaly. Více než třetina děti ve věku 14-15 let sděluje na internetu neznámým osobám své osobni a kontaktní údaje, přibližně polovina děti posílá své fotky a sdílí svá videa.

Semináře, které běží již od září, jsou určeny pracovníkům úřadů městských částí hl. města Prahy, zejména pracovníkům sociálních a školských odborů, prevence kriminality a sociálně patologických jevů, dále řídícím pracovníkům zřizovaných škol a specializovaných pracovišť, která se s problematikou setkávají. 

Nad středeční konferencí „Praha bezpečně online - podněty pro praxi" pořádané Národním centrem bezpečnějšího internetu a Oddělením prevence kriminality Magistrátu hl. m. Prahy převzal záštitu JUDr. Rudolf Blažek, předseda Výboru pro legislativu a bezpečnost Zastupitelstva hl. města Prahy.

Klíčové aktivity projektu:

  • příprava vzdělávacího programu pro zástupce městských částí Praha bezpečně online
  • realizace vzdělávacího programu pro zástupce městských částí Praha bezpečně online
  • informační a osvětová kampaň Praha bezpečně online

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…