Město prodává volné hrobky na příbramském hřbitově

22.04.2016 7:31

Jedenáct hrobek momentálně nabízejí Technické služby města Příbrami k prodeji. Město tato místa prodává z důvodu jejich dlouhodobě neudržovaného stavu, nejsou uzavřené řádné nájemní smlouvy a nejsou placená.

Město prodává volné hrobky na příbramském hřbitově
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Podle zákona o pohřebnictví je proto možné považovat hrobky za opuštěné. Prodávat se budou formou veřejné soutěže, za minimální cenu určenou znaleckým posudkem.

Upozornění nájemcům, kteří neplnili své závazky, bylo zveřejněno na vývěsce na správě hřbitovů, v některých případech i opakovaně. Na všech dlouhodobě neplacených hrobech a hrobkách bylo v roce 2009 nalepeno upozornění s výzvou k uhrazení poplatku. Nájemci, ani případní dědicové se u předmětných hrobek v řádné lhůtě nepřihlásili.

Cena hrobek se dle znaleckých posudků pohybuje mezi 10.000 až 60.000 Kč.

Více informací mohou zájemci získat u vedoucí střediska Správa hřbitovů Ireny Michalové, telefonní číslo: 318 624 075 nebo na e-mailu hrbitov@ts-pb.cz

Pro zajímavost: správa hřbitovů eviduje celkem 6800 hrobových míst na hřbitovech Sad vzpomínek, Starý hřbitov a Březové Hory – Zdaboř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …