Mikulov: Pálavské vinobraní přitahuje návštěvníky i v dešti

13.10.2019 8:36

Uplynulé tři dny patřily v Mikulově Pálavskému vinobraní. Na celkem šesti hudebních scénách vystoupily desítky umělců. Deštivé počasí během pátku a soboty návštěvníky neodradilo, do Mikulova se jich sjelo více než 43 tisíc.

Mikulov: Pálavské vinobraní přitahuje návštěvníky i v dešti
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

„Po pěti letech jsme zažili deštivé Pálavské vinobraní, nicméně návštěvníci do Mikulova i přesto dorazili a užili si třídenní program se vším všudy, organizátoři zajistili plynulý chod celé akce. Tímto bych chtěl poděkovat nejen organizátorům za skvěle odvedenou práci, ale také všem návštěvníkům, kteří nám i s ohledem na deštivé počasí zachovali svoji přízeň a věřím, že k nám zavítají i v příštích letech,“ uvedl během nedělního odpoledne starosta města Rostislav Koštial.

Tisíce lidí si během třídenního festivalu užili víno, burčák a hudební koncerty, které neodmyslitelně patří k Pálavskému vinobraní. Páteční večer na amfiteátru patřil hudební kapele Brixtn, Mirai, ale také zpěvačce Ewě Farné a domácímu zpěvákovi Davidu Kollerovi. Na náměstí v pátek zavítal král Václav IV. s družinou a krev v žilách rozproudila například kapela I.V.M. Během soboty to na pódiu amfiteátru rozpálily hvězdy jako Support Lesbiens či Tata Bojs. Změnou v programu bylo vystoupení zpěváka Miro Žbirky, který ze zdravotních důvodů nemohl vystoupit a tak se na pódiu objevila po velkém loňském úspěchu americká zpěvačka Tonya Graves.

Po loňské prvotní zkušenosti se systémem vratných kelímků se organizátoři rozhodli znovu podpořit životní prostředí a zamezit tak zvyšování plastového odpadu. „Vratné kelímky se nám minulý ročník velmi osvědčily, proto jsme k tomuto kroku přistoupili i letos. Návštěvníci si jej chválí, město je v ulicích čistější a především se vyprodukuje menší množství plastových odpadků,“ uvedla za pořadatele Petra Eliášová, ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová.

V zámeckém sále proběhla tradiční Národní soutěž vín Mikulovské podoblasti s veřejnou ochutnávkou nejlepších vín, přičemž letošní ročník nabídl milovníkům vín rekordně nejvyšší počet vzorků a to více než 700. Program na zámku doplnila i zábavná soutěž „Po stopách vinaře“ určená pro rodiny s dětmi. V Gajdošově sále se uskutečnila panelová diskuze na téma Tisková zpráva Pálavské vinobraní 2019 „Cesta vína naším životem“ a návštěvníci mohli diskutovat se známými hosty na témata jako je víno a věda, společnost, ekonomika a zdraví.

V neděli se počasí již umoudřilo a na návštěvníky kromě slunce čekala také pomyslná třešnička na dortu v podobě hudebního vystoupení kapely Jelen. „Chodím na Pálavské vinobraní každý rok již více než 10 let a nikdy jsem na Náměstí v neděli odpoledne neviděla tolik lidí, jako dnes na kapele Jelen, perfektní koncert, na který budu ještě dlouho vzpomínat,“ říká jedna z návštěvnic bezprostředně po vystoupení.

Další ročník Pálavského vinobraní se uskuteční opět druhý zářijový víkend, tedy od 11. do 13. září. „Věříme, že příští ročník opět dopadne na výbornou, jako ten letošní, a že se společně setkáme již pod rozjasněným nebem,“ zakončila zhodnocení letošního ročníku Petra Eliášová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…