Mikulov: Výtvarné sympozium “dílna“ na zámku

04.07.2018 16:05

Letošní, již 25. ročník Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ bude slavnostně zahájen 14. 7. 2018 od 19.30 hodin na mikulovském zámku.

Mikulov: Výtvarné sympozium “dílna“ na zámku
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

Pod vedením kurátora Libora Lípy se představí umělci, kteří následně po dobu čtyř týdnu budou tvořit v Mikulově umělecká díla. Jsou to: Pavel Opočenský, Tono Stano, Jakub Špaňhel, ze zahraničí do Mikulova přijedou Martin Gerboc ze Slovenska, Werner Mally z Německa a Duncan Higgins z Velké Británie. Jako host sympozia byla k účasti přizvána umělkyně Tereza Brichtová. Technickou asistentkou bude studentka Tea Dohnalová, která pro Mikulov rovněž vytvoří své vlastní dílo. Spolu s umělci zde bude pracovat i teoretička umění Noemi Smolik. Umělecký tým doplní spisovatelka a hudebnice, bývalá členka skupiny Plastic People of The Univers, Eva Turnová. Slavnostní večer zpříjemní hudbou DJ IVO Pospíšil.

Po celou dobu “dílny“ jsou pro veřejnost připraveny zajímavé doprovodné akce:
21. 7. 2018 Eva Turnová & hosté: Autorské čtení a hudební vystoupení skupiny „Eturnity“; zámek – 20.00 hodin
28. 7. 2018 Den otevřených ateliérů a odpolední malování s dětmi – návštěvníci mohou nahlédnout „pod pokličku“ tvorby umělců a děti se aktivně zapojí svou vlastní tvorbou; zámek / ateliéry – 13.00 hodin
4. 8. 2018 Divadelní představení ANTIWORDS souboru SPITFIRE COMPANY; Národní dům (Náměstí 28) – 20.00 hodin
9. 8. 2018 Hudební sympozium; zámek – 19.00 hodin

Novinkou letošního ročníku jsou minivýstavy:
David Černý – „Viselec“; Náměstí
Werner Mally (DE) – „Restlicht“; zámecká zahrada – autor dílo vytvořil pro Českou republiku u příležitosti významných milníků vývoje republiky a dílo bude v Mikulově vystaveno vůbec poprvé v rámci České republiky.
Stefan Milkov – Opilý anděl; interiér zámku

V sobotu 11. 8. 2018 se 25. ročník Mikulovského výtvarného sympozia uzavře slavnostním večerem a vernisáží, nejen k poslechu zahraje mikulovská skupina MECH a poté vystoupí známá hudební skupina LAURA A JEJÍ TYGŘI.
Výstava vytvořených uměleckých děl pak na mikulovském zámku potrvá až do konce října.

Hlavním pořadatelem Mikulovského výtvarného sympozia je město Mikulov a spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově. Sympozium je pořádáno za finanční podpory Jihomoravského kraje, Ministerstva kultury ČR a Česko-německého fondu budoucnosti.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…