Mikulov: Výtvarné sympozium “dílna“ na zámku

04.07.2018 16:05

Letošní, již 25. ročník Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ bude slavnostně zahájen 14. 7. 2018 od 19.30 hodin na mikulovském zámku.

Mikulov: Výtvarné sympozium “dílna“ na zámku
Foto: mikulov.cz
Popisek: Mikulov

Pod vedením kurátora Libora Lípy se představí umělci, kteří následně po dobu čtyř týdnu budou tvořit v Mikulově umělecká díla. Jsou to: Pavel Opočenský, Tono Stano, Jakub Špaňhel, ze zahraničí do Mikulova přijedou Martin Gerboc ze Slovenska, Werner Mally z Německa a Duncan Higgins z Velké Británie. Jako host sympozia byla k účasti přizvána umělkyně Tereza Brichtová. Technickou asistentkou bude studentka Tea Dohnalová, která pro Mikulov rovněž vytvoří své vlastní dílo. Spolu s umělci zde bude pracovat i teoretička umění Noemi Smolik. Umělecký tým doplní spisovatelka a hudebnice, bývalá členka skupiny Plastic People of The Univers, Eva Turnová. Slavnostní večer zpříjemní hudbou DJ IVO Pospíšil.

Po celou dobu “dílny“ jsou pro veřejnost připraveny zajímavé doprovodné akce:
21. 7. 2018 Eva Turnová & hosté: Autorské čtení a hudební vystoupení skupiny „Eturnity“; zámek – 20.00 hodin
28. 7. 2018 Den otevřených ateliérů a odpolední malování s dětmi – návštěvníci mohou nahlédnout „pod pokličku“ tvorby umělců a děti se aktivně zapojí svou vlastní tvorbou; zámek / ateliéry – 13.00 hodin
4. 8. 2018 Divadelní představení ANTIWORDS souboru SPITFIRE COMPANY; Národní dům (Náměstí 28) – 20.00 hodin
9. 8. 2018 Hudební sympozium; zámek – 19.00 hodin

Novinkou letošního ročníku jsou minivýstavy:
David Černý – „Viselec“; Náměstí
Werner Mally (DE) – „Restlicht“; zámecká zahrada – autor dílo vytvořil pro Českou republiku u příležitosti významných milníků vývoje republiky a dílo bude v Mikulově vystaveno vůbec poprvé v rámci České republiky.
Stefan Milkov – Opilý anděl; interiér zámku

V sobotu 11. 8. 2018 se 25. ročník Mikulovského výtvarného sympozia uzavře slavnostním večerem a vernisáží, nejen k poslechu zahraje mikulovská skupina MECH a poté vystoupí známá hudební skupina LAURA A JEJÍ TYGŘI.
Výstava vytvořených uměleckých děl pak na mikulovském zámku potrvá až do konce října.

Hlavním pořadatelem Mikulovského výtvarného sympozia je město Mikulov a spolupořadatelem Regionální muzeum v Mikulově. Sympozium je pořádáno za finanční podpory Jihomoravského kraje, Ministerstva kultury ČR a Česko-německého fondu budoucnosti.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …