Mimoň: Gymnázium bude mít nové učebny

22.11.2018 10:47

Liberecký kraj plánuje předložení dalšího projektu do Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Rada Libereckého kraje odsouhlasila závazek spolufinancování a předfinancování projektu, který zmodernizuje učebny na gymnáziu v Mimoni. Rozhodne o něm ještě na svém zasedání krajské zastupitelstvo.

Mimoň: Gymnázium bude mít nové učebny
Foto: mimon.cz
Popisek: Mimoň

Cílem projektu je rekonstrukce učebny cizích jazyků a učebny pro výuku chemie. Učebna jazyků bude vybavena technologií podporující nejmodernější metody výuky cizích jazyků. U učebny chemie bude vytvořena moderní chemická laboratoř se speciálním nábytkem a moderními výukovými pomůckami včetně chemikálií.

Jedná se další počin na středních školách Libereckého kraje, který se zaměřuje na zkvalitnění podmínek výuky jazyků a přírodovědných a technických oborů. Cílem těchto projektů je zlepšení uplatnitelnosti studentů na trhu práce či vysokých školách.

Projekt místní akční skupiny

„Jedná se o již druhý projekt připravovaný do IROP v rámci výzev, které vyhlašují místní akční skupiny. Předpokládané výdaje jsou přibližně 4,5 milionu korun, dotace je předpokládána ve výši 3,9 milionu korun,“ uvedla radní Loučková Kotasová, pověřená řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

„Poděkování patří akční skupině LAG Podralsko, která zahrnula podporu středního vzdělávání do svých strategií v oblasti místního rozvoje a vzdělávání,“ uzavřel Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro řízení resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. V současné době navštěvuje gymnázium v Mimoni celkem 190 žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…