Mírový běh zavítá po pěti letech do Aše

14.08.2020 14:51

Naše město je díky své poloze častým cílem, či naopak startem různých dálkových běhů a pochodů napříč republikou. Ze stejných důvodů k nám po pěti letech opět zavítá Mírový běh Peace Run.

Mírový běh zavítá po pěti letech do Aše
Foto: wikipedia
Popisek:

Akce, na niž jste srdečně zváni, se uskuteční v neděli 16. srpna, kdy jsou účastníci, po výběhu z Františkových Lázní, přes Hazlov a Nebesa v ašských sadech Míru očekáváni kolem 11:35 hodin. Po zhruba hodinové zastávce v našem městě se vydají na nejzápadnější bod České republiky, nacházející se na státní hranici u zaniklé obce Újezd v katastru obce Krásná. Před pěti lety účastníci běhu u radnice zasadili lípu. U stromu se při svém putování s mírovou pochodní chtějí rovněž zastavit.

Bližší informace k akci ZDE. Z těchto stránek cituji:
V roce 2020 se běží speciální trasa v termínu 1.-16. srpna z nejvýchodnějšího bodu České republiky do nejzápadnějšího bodu, místo původně plánované celoevropské trasy. Podívejte se na mapku, abyste věděli, kde se můžete přidat. Peace Run založil atlet, filozof a umělec Sri Chinmoy (1931-2007), který službě ideálům světového míru a harmonie věnoval celý svůj život. Svou životní filozofií, dílem a neúnavným úsilím inspiroval lidi nejrůznějších národů a kultur, za což obdržel mnohá mezinárodní ocenění.

Peace Run nepropaguje ani nepodporuje žádné konkrétní náboženství nebo politický názor. Snaží se podporovat svobodu, toleranci a porozumění ve společnosti.

Trasa běhu:

trasa běhu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…