Mírový běh zavítá po pěti letech do Aše

14.08.2020 14:51

Naše město je díky své poloze častým cílem, či naopak startem různých dálkových běhů a pochodů napříč republikou. Ze stejných důvodů k nám po pěti letech opět zavítá Mírový běh Peace Run.

Mírový běh zavítá po pěti letech do Aše
Foto: wikipedia
Popisek:

Akce, na niž jste srdečně zváni, se uskuteční v neděli 16. srpna, kdy jsou účastníci, po výběhu z Františkových Lázní, přes Hazlov a Nebesa v ašských sadech Míru očekáváni kolem 11:35 hodin. Po zhruba hodinové zastávce v našem městě se vydají na nejzápadnější bod České republiky, nacházející se na státní hranici u zaniklé obce Újezd v katastru obce Krásná. Před pěti lety účastníci běhu u radnice zasadili lípu. U stromu se při svém putování s mírovou pochodní chtějí rovněž zastavit.

Bližší informace k akci ZDE. Z těchto stránek cituji:
V roce 2020 se běží speciální trasa v termínu 1.-16. srpna z nejvýchodnějšího bodu České republiky do nejzápadnějšího bodu, místo původně plánované celoevropské trasy. Podívejte se na mapku, abyste věděli, kde se můžete přidat. Peace Run založil atlet, filozof a umělec Sri Chinmoy (1931-2007), který službě ideálům světového míru a harmonie věnoval celý svůj život. Svou životní filozofií, dílem a neúnavným úsilím inspiroval lidi nejrůznějších národů a kultur, za což obdržel mnohá mezinárodní ocenění.

Peace Run nepropaguje ani nepodporuje žádné konkrétní náboženství nebo politický názor. Snaží se podporovat svobodu, toleranci a porozumění ve společnosti.

Trasa běhu:

trasa běhu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…